Канцлер Австрії приголомшив рішенням щодо біженців з Афганістану
Категорія
Світ
Дата публікації

Канцлер Австрії приголомшив рішенням щодо біженців з Афганістану

Канцлер Австрії приголомшив рішенням щодо біженців з Афганістану
Джерело:  online.ua

Канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що країна більше не прийме жодного біженця з Афганістану. Принаймні, поки при владі знаходиться його команда. Він називає свою позицію реалістичною, оскільки інтеграція афганців в європейське суспільство проходить дуже складно.

Джерело: La Stampa

"Всім зрозуміло, що політика біженців 2015 року не може бути рішенням ні для Кабулу, ні для Європейського Союзу. Наша позиція реалістична – інтеграція афганців дуже складна і вимагає багато енергії, яку ми не можемо собі дозволити", – наголосив він.

Високопосадовець оправдовує таке рішення тим, що заклади, яким доводиться працювати з громадянами цієї країни констатують надмірні розбіжності в цінностях. Більше 50% із тих, кому притулок в Австрії таки надали, замішані в різного роду правопорушеннях, пов’язаних із насильством. Левова частка цих випадків, щоправда – реакція на те, що їхню релігію зачепили.

Як би там не було, зі сторони Австрії в Афганістан надходить фінансова допомога завбільшки з 20 мільйонів євро. Ці кошти повинні йти на боротьбу з внутрішнім тероризмом, розгул якого спостерігається особливо чітко після виведення американського контингенту з країни.

Варто зазначити, що наразі Австрія стала прихистком для 44 тисяч афганців.

Обіцянки талібів про уряд

Зазначимо, на хвилі захоплення влади лідери “Талібану” виступали з резонансними обіцянками щодо майбутнього устрою Афганістану, однак дуже швидко ці заяви перестали мати якусь вагу.

Наприклад, таліби обіцяли присутність жінок в уряді та його політичну інклюзивність. Пізніше було проголошено, що жінкам не дадуть відповідних прав, оскільки радикальні мусульмани країни вважають це ледь не проституцією, а сам Афганістан буде існувати як ісламська країна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?