Лідер НФО закликав весь Афганістан до збройного чи мирного опору талібам
Категорія
Світ
Дата публікації

Лідер НФО закликав весь Афганістан до збройного чи мирного опору талібам

Лідер НФО закликав весь Афганістан до збройного чи мирного опору талібам
Джерело:  online.ua

Лідер “Національного фронту опору” Ахмад Массуд виступив у понеділок, 6 вересня, із заявою, в якій закликав усе населення Афганістану розпочати власну боротьбу проти нової влади талібів у країні.

Джерело: заява лідера опору

За його словами, протистояння бойовикам “Талібану” ще не завершено, як би вони самі не намагалися це довести. У промові він згадав жертви протистояння та розповів про співчуття родинам, які когось втратили останнього часу.

Згідно з даними опору, напередодні релігійні лідери Афганістану закликали сторони боротьби до зупинки бойових дій. На це погодилися в “НФО”, однак таліби були проти.

“Вчорашні атаки та події, які продовжуються сьогодні, демонструють потенційне майбутнє Афганістану й це - причина з якої ми маємо битися. Я закликаю кожного до приєднання до боротьби, у будь-якому вигляді. в якому вони можуть це зробити”, - наголосив Массуд.

Він додав, що вони підтримають будь-яку людину в Афганістані, яка хоче боротися зі зброєю в руках чи виступати на мирних протестах. Таким чином у фронті перш за все згадали акції жінок за власні права, які тривали з жорстоким придушенням з боку талібів у Кабулі.

Також лідер опору звинуватив міжнародну спільноту у співпраці з талібами, що надає їм простір для маневру в Афганістані. Одночасно з цим на фоні такої де-факто підтримки угруповання починає діяти з більшою жорсткістю до опонентів, що своєю чергою ставить хрест на обіцянках про інклюзивний Афганістан з правами для всіх.

Ситуація в Афганістані

Буквально напередодні лідери талібів оголосили про взяття під свій контроль останнього бастіону опору в Панджшерській ущелині та констатували завершення довготривалої війни в Афганістані.

На це виступили з критикою представники “Національного фронту опору”.

“Фронт національного опору” називає заяви талібів брехливими і повідомляє, що бійці НФО займають “стратегічні позиції” по всій Панджшерській долині… Ми запевняємо народ Афганістану, що боротьба проти “Талібану” та їхніх союзників триватиме, допоки не переможуть справедливість і свобода”, - заявили в угрупованні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?