Таліби оголосили про закінчення війни після взяття Панджшеру
Категорія
Світ
Дата публікації

Таліби оголосили про закінчення війни після взяття Панджшеру

Таліби оголосили про закінчення війни після взяття Панджшеру
Джерело:  online.ua

Керівництво угруповання “Талібан” напередодні оголосило про взяття під свій контроль останнього бастіону опору в Панджшерській ущелині та констатувало завершення довготривалої війни в Афганістані.

Джерело: спікер талібів Забіхула Муджахід

За його словами, напередодні угруповання відбило ущелину в сил “Національного фронту опору”.

“Провінція Панджшер повністю завойована і перейшла під контроль “Ісламського Емірату Афганістан”. У Панджшері кілька повстанських банд знищені, а інші втекли. Ми повністю запевняємо гідних жителів Панджшеру в тому, що вони не будуть зазнавати дискримінації — вони всі наші брати, і ми будемо служити країні та спільній меті”, - говориться в заяві талібів.

Одночасно з цим Муджахід уточнив, що цього дня війна на території Афганістану врегульована.

Своєю чергою представники “НФО” стверджують, що заяви талібів - брехня, оскільки направді їхні сили продовжують опір у Панджшерській ущелині далі.

“Фронт національного опору” називає заяви талібів брехливими і повідомляє, що бійці НФО займають “стратегічні позиції” по всій Панджшерській долині… Ми запевняємо народ Афганістану, що боротьба проти “Талібану” та їхніх союзників триватиме, допоки не переможуть справедливість і свобода”, - заявили в угрупованні.

Таліби в Афганістані

“Талібан” 15 серпня зайняв столицю Афганістану Кабул і оголосив про повний контроль території країни. Президент Афганістану Ашраф Гані втік з країни.

Країни-союзниці НАТО почали масову евакуацію своїх громадян з Афганістану. Бажання виїхати з країни виявили і численні афганці, які бояться ісламського режиму талібів через потенційні репресії та покарання за співпрацю з попереднім урядом чи силами Альянсу.

Останнім бастіоном опору станом на початок вересня став Панджшер. Утім, вже 6-го числа штаб-квартира поліції і районний центр Рухаха, прилеглий до столиці провінції Базараку, були захоплені, а сили опозиції зазнали численних жертв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?