Талібан стверджує, що прорвався в столицю Панджшера
Категорія
Світ
Дата публікації

Талібан стверджує, що прорвався в столицю Панджшера

Талібан стверджує, що прорвався в столицю Панджшера
Джерело:  online.ua

Терористичне угрупування "Талібан" стверджує, що 5 вересня їхні сили вперше змогли прорватися в столицю провінції Панджшер – останнього регіону Афганістану, який опирається владі бойовиків.

Джерело:  Reuters

Таліби заявили, що прорвалися в столицю Панджшера

За словами представника талібів Білалп Карімі, штаб-квартира поліції і районний центр Рухаха, прилеглий до столиці провінції Базараку, були захоплені, а сили опозиції зазнали численних жертв.

Окрім того, він розповів про величезну кількість затриманих і захоплених транспортних засобів, зброї і боєприпасів. Також речник "Талібану" додав, що в Базараку ведуться бойові дії. Американським журналістам поки не вдалося перевірити правдивість цієї інформації.

"Фронт національного опору Афганістану поки не прокоментував те, що відбувається. Пізніше глава Фронту національного опору Афганістану Ахмад Масуд заявив, що вітає пропозиції релігійних діячів про мирне врегулювання конфлікту і припинення бойових дій", - йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що 5 вересня офіційний представник опозиції Фахім Дашті почав стверджувати, що район Паріан на північному сході Панджшера, про захоплення якого раніше заявляли таліби, очищений і до 1000 талібів були заблоковані і взяті в полон. Підтвердити ці дані також поки не має можливості.

Евакуація з Афганістану

Нагадаємо, "Талібан" 15 серпня зайняв столицю Афганістану Кабул і оголосив про повний контроль території країни. Президент Афганістану Ашраф Гані втік з країни.

Європейські країни почали масову евакуацію своїх громадян з Афганістану. Бажання виїхати з країни виявили і численні афганці, які бояться режиму “Талібану”.

Україна організувала шість евакуаційних літаків, які вивезли з Афганістану 650 осіб: українців і громадян інших країн.

Бойовики "Талібану" раніше заявляли, що евакуація з країни закінчиться 31 серпня.

Читайте також:

  • Останній бастіон проти Талібану: чим відома Панджшерська долина, яку не зміг захопити навіть СРСР.

  • У Кабулі стався новий вибух — серед жертв є діти і жінки.

  • США нанесли авіаудар по авто з терористами ІДІЛ в Кабулі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?