У Кабулі стався новий вибух — серед жертв є діти і жінки
Категорія
Світ
Дата публікації

У Кабулі стався новий вибух — серед жертв є діти і жінки

У Кабулі стався новий вибух — серед жертв є діти і жінки
Джерело:  online.ua

Через кілька днів після теракту, що забрав життя понад 200 осіб, в Кабулі знову прогримів потужний вибух. Місцеві ЗМІ повідомляють, що він став результатом ракетного обстрілу. Жертвами нового вибуху через попадання ракети в житловий будинок щонайменше стали вже 5 осіб - серед загиблих і поранених є жінки і діти.

Джерело: Asvaka

За попередніми даними, в житловий будинок влучила ракета. За непідтвердженими даними, в результаті вибуху загинули 2 людини, троє отримали поранення.

Місцеві жителі викладають в соцмережах відео після вибуху. На кадрах видно густі клуби чорного диму.

Агентство Reuters повідомляє, що ракетний удар нібито було завдано американськими військовими. Він був направлений по бойовиках ІДІЛ.

Times of India з посиланням на представників Талібану уточнює, що авіаудар США було завдано по терористові-смертнику в автомобілі, який хотів влаштувати новий теракт в аеропорту Кабула.

Теракт в Кабулі

Нагадаємо, 26 серпня в Кабулі сталися два вибухи - біля аеропорту і готелю Baron, де живуть люди, які очікують евакуації з Афганістану. В результаті вибухів загинули близько 200 осіб, в тому числі 13 американських військових. Відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

Реагуючи на масштабний теракт в Кабулі, жертвами якого стали афганці та американські військові, американський лідер Джо Байден наказав завдати удару у відповідь. 28 серпня удару по бойовиках ІД було нанесено по розпорядженню Байдена. Влада США повідомила, що в результаті були ліквідовані двоє ватажків бойовиків-терористів. Пізніше Байден попередив, що в аеропорту Кабула протягом доби можливий новий теракт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?