США уже почали мститися за теракт в Кабулі
Категорія
Світ
Дата публікації

США уже почали мститися за теракт в Кабулі

США уже почали мститися за теракт в Кабулі
Джерело:  online.ua

Американські військові, реагуючи на масштабний теракт в Кабулі, завдали удару з дрона по одному з членів терористичної організації "Ісламська держава" - його вдалося ліквідувати.

Джерело:  Reuters

США після теракту в Кабулі ліквідували бойовика ІД

Згідно з останніми даними, атаку США здійснили за допомогою дрона. За словами американських військових, під час операції серед цивільних осіб ніхто не постраждав.

Керівництво Центрального командування США пізніше уточнило, що перший удар нанесли в провінції Нангархар, на схід від Кабула на кордоні з Пакистаном. Однак воно поки не відповіло, чи була ціль пов'язана з терактом в аеропорту афганської столиці.

Поки журналістам не вдалося дізнатися, чи ліквідований бойовик ІД брав участь в організації теракту 26 серпня, проте відомо, що він займався організацією інших злочинів.

"Терорист їхав в машині зі спільником під час удару, який нанесли безпілотником MQ-9 Reaper з використанням боєприпасів, обраних для точності і мінімізації жертв серед цивільного населення", – йдеться у повідомленні.

Що відомо про теракт в Кабулі

  • Згідно з останні даними, понад 200 людей загинули в результаті потужних вибухів в столиці Афганістану — Кабулі.

  • Наразі відомо, що серед загиблих — 13 американських військовослужбовців та 3 британців.

  • Низку вибухів у Кабулі влаштували терористи-смертники. Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність.

  • Реагуючи на масштабний теракт в Кабулі, жертвами якого стали афганці та американські військові, американський лідер Джо Байден наказав завдати удару у відповідь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?