Теракт в Кабулі забрав життя 200 людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт в Кабулі забрав життя 200 людей

Теракт в Кабулі забрав життя 200 людей
Джерело:  online.ua

В результаті масштабного теракту біля аеропорту Кабула, який влаштував терорист-смертник ІДІЛ, загинуло щонайменше 200 осіб, серед них 13 американських військових.  

Джерело: The Wall Street Journal

Кількість жертв теракту в Кабулі зрозла майже вдвічі

За словами анонімних джерел видання, серед яких афганські посадовці, кількість загиблих місцевих мешканців зросла майже до 200. Керівництво однієї з лікарень в центрі столиці стверджує, що до них привезли тіла 145 вбитих.

Не можна також не згадати про те, що терористичне угруповання "Талібан" почало звинувачувати в теракті американську владу, оскільки остання, як вони запевняють, не змогла гарантувати достатньої безпеки. Ці звинувачення та скарги пролунали попри те, що відповідальність за атаку на себе взяли ще одні терористи – представники "Ісламської держави".

В результаті теракту біля аеропорту Кабула загинули громадяни Британії

Нещодавно офіційний Лондон повідомив, що серед загиблих під час вибухів в Кабулі були два громадянина Британії та дитина чоловіка із британським громадянством.

Глава Міністерства закордонних справ Домінік Рааб наголосив, що він "глибоко засмучений" звісткою про смертельні випадки, а також додав, що ще двоє британців були поранені.

"Це були невинні люди, і це трагедія, що, коли вони намагалися врятувати своїх близьких, вони були вбиті боязкими терористами... Смертельна атака біля аеропорту Кабула "підтверджує, чому ми робимо все можливе, щоб вивезти людей. Ми не будемо відвертатися від тих, хто дивиться на нас в годину потреби, і терористи нас ніколи не залякають", - підкреслив глава МЗС Британії.

Що відомо про вибухи в Кабулі

  • Згідно з останні даними, понад 200 людей загинули в результаті потужних вибухів в столиці Афганістану — Кабулі.

  • Наразі відомо, що серед загиблих - 13 американських військовослужбовців та 3 британців.

  • Низку вибухів у Кабулі влаштували терористи-смертники. Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність.

  • Реагуючи на масштабний теракт в Кабулі, жертвами якого стали афганці та американські військові, американський лідер Джо Байден наказав завдати удару у відповідь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?