"Талібан" заборонив жінкам виходити з дому
Категорія
Світ
Дата публікації

"Талібан" заборонив жінкам виходити з дому

"Талібан" заборонив жінкам виходити з дому
Джерело:  online.ua

Представники “Талібану”, який захопив владу в Афганістані, закликали жінок, в тому числі тих, які працюють, залишатися вдома. Водночас таліби називають це тимчасовими обмеженнями.

Джерело: BBC.

Про це повідомляє BBC з посиланням на речника організації Забіхуллу Муджахіда.

"Наші сили безпеки не навчені, як поводитися з жінками, як розмовляти з жінками. Допоки їм не буде забезпечено повну безпеку... ми просимо жінок залишатися вдома", - зазначив Муджахід.

Також він підкреслив, що це дуже короткочасні заходи.

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила у вівторок, що права жінок є "фундаментальною червоною лінією" і висловила занепокоєння з приводу прав жінок в сучасному Афганістані.

Евакуація з Кабула

Представник "Талібану" також закликав афганців не їхати до аеропорту столиці Кабула, оскільки там панує хаос.

Також він звернувся до США, закликавши американців припинити "заохочення" еміграції з країни, тому що Афганістану потрібні його талановиті громадяни. Муджахід знову підтвердив позицію талібів про те, що операція має завершитися до 31 серпня.

Зазначимо, що з аеропорту Кабула, який контролюють американці, вже було евакуйовано близько 58,7 тисяч осіб.

Влада Талібану

Нагадаємо, що "Талібан" правив Афганістаном 20 років тому, з 1996 по 2001 рік. В цей час в країні панували закони шаріату в їхній найсуворішій формі.

Всім дівчатам старшим від 10 років та жінкам було заборонено працювати, вчитися і виходити на вулицю без супроводу чоловіка або родича чоловічої статі. Також вони були зобов’язані носити паранджу.

Нагадаємо, нещодавно представники “Талібану” провели свою першу прес-конференцію в Кабулі. На ній, зокрема, вони заявили, що права жінок в Афганістані будуть захищені "в рамках ісламу".

Раніше бойовики оголосили в країні загальну амністію і закликали жінок увійти в новий уряд, намагаючись знизити напруженість в недавно захопленій столиці.

Читайте також:

  • В Афганістані озброєні люди захопили український літак.

  • Талібан поставив вимоги країнам НАТО з евакуації з Афганістану.

  • Щонайменше 20 людей загинули в аеропорті Кабула при спробі покинути країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?