В Афганістані озброєні люди захопили український літак
Категорія
Світ
Дата публікації

В Афганістані озброєні люди захопили український літак

В Афганістані озброєні люди захопили український літак
Джерело:  online.ua

Заступник очільника Міністерства закордонних справ Євген Єнін розказав про евакуацію українських громадян з аеропорту Кабула, а також про те, що наш літак "захопили інші люди".

Джерело: "Громадське радіо"

У Кабулі озброєні люди захопили український літак

"Минулої неділі наш літак захопили інші люди. Вони були озброєні, у тому числі вогнепальною зброєю. У вівторок у нас фактично вкрали літак – він вилетів в Іран з невідомою групою пасажирів на борту замість того, щоб вивезти українців. Наші наступні три спроби з евакуації громадян теж не були успішними, оскільки нашим пасажирам не вдавалося потрапити на територію аеропорту", - наголосив Євген Єнін.

За його словами, протягом останнього тижня уся дипломатична служба на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою працювала у режимі "краш-тесту".

Як уже згадувалося раніше, нещодавно у аеропорту Борисполя приземлився літак, в якому перебували 98 осіб, евакуйованих з Афганістану, з них 27 українці. 22 серпня в аеропорту "Бориспіль" приземлився другий евакуаційний борт України, що доправив людей з Кабула до Києва.

Варто звернути увагу на те, що військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних Сил евакуював з Афганістану 83 особи, зокрема 31 українця, а також громадян інших держав. Серед українських громадян – 12 осіб, які перебували на військовій базі поблизу Кабула. Також серед евакуйованих – представники міжнародних медіа та громадських організацій. У ніч на 16 серпня український літак евакуював із Кабула 79 осіб - 8 українців та громадян інших країн, в тому числі Афганістану.

Що наразі відбувається в Афганістані

  • Нещодавно стало відомо, що в Афганістані таліби увійшли до столиці Кабулу.

  • Після цього президент країни Ашраф Гані в супроводі керівника своєї адміністрації і радника з нацбезпеки виїхав з країни і попрямував в Таджикистан.

  • За словами лідера країни, він вирішив поїхати, щоб запобігти кровопролиттю в Кабулі.

  • Згодом таліби повідомили, що увійшли до президентського палацу в столиці Афганістану Кабулі.

  • Місцеві жителі масово намагаються покинути Кабул. Щонайменше п’ятеро людей загинули в аеропорту міста, коли сотні людей намагалися силою проникнути в літаки, що вилітали з афганської столиці.

  • 17 серпня віцепрезидент Афганістану Аммрулла Салех неочікувано для всіх оголосив себе главою держави та закликав боротися з талібами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?