Міноборони Британії оцінило ймовірність військового повернення в Афганістан
Категорія
Світ
Дата публікації

Міноборони Британії оцінило ймовірність військового повернення в Афганістан

Міноборони Британії оцінило ймовірність військового повернення в Афганістан
Джерело:  online.ua

У Міністерстві оборони Великої Британії оцінили ймовірність повернення до Афганістану з новою військовою місією після суспільно-політичної кризи, яку спричинило у країні згортання попередньої майже 20-річної операції.

Джерело: SkyNews

За словами міністра Бена Воллеса, повернення до Афганістану королівських військ є “малоймовірним”. Наразі 370 підданих Британії та робітників дипломатичних установ евакуйовані з країни, захопленої талібами.

Водночас він звернув увагу, наразі дуже рано з боку Лондона ухвалювати рішення про визнання влади “Талібану”.

“Думаю, на нас чекає ще багато чого, перш ніж ці рішення будуть ухвалені”, - наголосив Воллес.

Він анонсував також вивезення британськими військовими підрозділами 782 громадян Афганістану вже найближчими днями.

“Ми зробимо все можливе, щоб вивезти якнайбільше людей”, - додав міністр.

Ситуація в Афганістані

Раніше американська військова розвідка прогнозувала падіння урядового режиму країни за кілька місяців після того, як війська США залишили її. Попереднього тижня американські медіа з посиланням на джерела у Пентагоні стверджували, що прогнози погіршилися до взяття Кабула за один місяць

Фактично навіть такий прогноз не виправдався — столиця пала за лічені дні у неділю, 15 серпня, а президент Афганістану втік за кордон у той самий день.

Тисячі місцевих жителів та іноземних громадян спровокували тисняву в аеропорту афганської столиці, вони намагалися втекти після переходу влади до талібів.

Військові США продовжують здійснювати контроль повітряного руху на аеродромі та роблять все можливе, щоб забезпечити евакуацію громадян США та країн-союзників.

За словами представників НАТО, всі комерційні рейси були припинені, працюють лише військові літаки. комерційні літаки 15 серпня були перевантажені людьми, а деяких людей довелося знімати з рейсів, оскільки літаки мали надмірну вагу і не могли злетіти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?