Щонайменше 20 людей загинули в аеропорті Кабула при спробі покинути країну
Категорія
Світ
Дата публікації

Щонайменше 20 людей загинули в аеропорті Кабула при спробі покинути країну

Щонайменше 20 людей загинули в аеропорті Кабула при спробі покинути країну
Джерело:  online.ua

Як мінімум 20 людей загинули за минулий тиждень в аеропорту Кабула та його околицях під час евакуації з захопленого талібами Афганістану. Про це заявив представник НАТО. 

Джерело: Reuters.

«Криза за межами аеропорту Кабула є жахливою. Ми зосереджені на тому, щоб якнайшвидше евакуювати всіх іноземців», – повідомив агентству чиновник, який побажав залишитися анонімним.

В аеропорту щодня зростає натовп, який перешкоджає рятувальним операціям, коли Сполучені Штати та інші країни намагаються евакуювати своїх дипломатів та тисячі цивільних громадян, а також численних афганців.

"Наші сили дотримуються суворої відстані від зовнішніх районів аеропорту Кабула, щоб запобігти будь -яким зіткненням з талібами", - додав чиновник НАТО.

Швидке захоплення влади «Талібаном» викликало страх перед репресіями та поверненням до жорсткої версії ісламського законодавства, якого дотримувалася сунітська мусульманська група, перебуваючи при владі 20 років тому.

Ситуація в аеропорту Кабула

Нагадаємо, сьогодні, 22 серпня, держдепартамент США заявив, що аеропорт Кабулу закриють на 48 годин для евакуації людей, які вже перебувають на його території. Після цього рейси відновляться.

Біля аеропорту знаходяться тисячі людей, які хочуть втекти з Афганістану. У натовпі виникає тиснява, люди зазнають травм, особливо коли таліби стріляють у повітря, щоб відігнати тих, хто намагається сісти на будь-який рейс і залишити країну.

Адміністрація президента Джо Байдена попередила цивільні американські авіалінії про те, що вони можуть бути використані для перевезення людей, евакуйованих з Афганістану, пишуть американські ЗМІ.

Як відомо, бойовики організації “Талібан” 15 серпня захопили столицю Афганістану Кабул без бою. Уряд віддав їм владу без жодного спротиву, а президент втік з країни.

У США вважають, що лідер терористичного руху “Талібан” Абдель Гані Барадар, який після майже 20 років вигнання повернувся в Афганістан , може найближчим часом очолити країну.

Читайте також:

  • Україна вивезла з Кабула 12 своїх військових, про яких росіяни поширювали фейки.

  • В Україну хочуть переселити афганців із групи ризику.

  • Посол США Джон Басс повернувся в Кабул.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?