Україна вивезла з Кабула 12 своїх військових, про яких росіяни поширювали фейки
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вивезла з Кабула 12 своїх військових, про яких росіяни поширювали фейки

Україна вивезла з Кабула 12 своїх військових, про яких росіяни поширювали фейки
Джерело:  online.ua

У київському аеропорту “Бориспіль” 22 серпня близько 06:50 приземлився український військово-транспортний літак Іл-76МД з евакуйованими з Кабулу українцями та іноземцями. Про це написала в Twitter журналістка “Радіо Свобода” Мар’яна Драч, вона опублікувала відео приземлення літака.

Джерело: Twitter Мар’яни Драч.

"Літак з Кабула приземлився в Києві, на борту евакуйовані громадяни України та іноземці", – зазначила вона.

В аеропорту літак з біженцями зустрічали керівник Офісу президента Андрій Єрмак та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Другий евакуаційний борт з Кабула

Зазначимо, що це вже другий український евакуаційний борт з захопленого талібами Кабула. Як зазначає пресслужба Офісу президента в Facebook, на борту знаходились 83 особи, в тому числі 31 українець, а також громадяни інших держав.

“За координації Президента України Володимира Зеленського до Міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибув військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних Сил, який евакуював з Афганістану 83 особи, зокрема 31 українця, а також громадян інших держав. На батьківщину повернулися 12 українців з військової бази. Також були врятовані іноземні журналісти та громадські діячі, які попросили про допомогу”, - йдеться в повідомленні Офісу президента.

Глава МЗС Дмитро Кулеба на своїй сторінці в Facebook зазначив, що Україна вивезла цим літаком в тому числі і 12 українських військових, про яких російські пропагандисти розганяли фейки, що України їх кинула напризволяще.

“Завдяки зусиллям МЗС, ЗСУ і ГУР МО 83 людини в безпеці в Україні. Серед них - громадяни України, журналісти Wall Street Journal і Радіо Свобода, які були в найбільшій небезпеці, діти, жінки (одна з них на восьмому місяці вагітності).

Особливо був радий бачити одного з 12 українців, які застрягли на військовій базі під Кабулом. Саме з ним я говорив телефоном і обіцяв, що ми їх витягнемо. Усіх їх ми повернули додому.

Саме про них росіяни розганяли фейк, що Україна їх кинула. Але ми дотрималися обіцянки, тому що своїх Україна не кидає”, - підкреслив Кулеба.

Також він зазначив, що зараз проводиться робота для організації наступного рейсу з Афганістану.

Нагадаємо, у ніч з 15 на 16 серпня з Кабулу прибув перший український евакуаційний літак. На його борту було 79 людей, з яких 8 громадян України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?