Євросоюз озвучив чітке попередження Талібану
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз озвучив чітке попередження Талібану

Євросоюз озвучив чітке попередження Талібану
Джерело:  online.ua

Очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн звернула увагу на те, що офіційний Брюссель не веде політичних переговорів з "Талібаном" з часу захоплення ними влади в Афганістані, а також наголосила, що ЄС не планує цього робити. З такою заявою вона виступила під час відвідин приймального центру в Мадриді для афганських працівників установ ЄС, евакуйованих з Кабула.

Джерело:  El Pais

Євросоюз не планує проводити переговори з "Талібаном"

"Ми маємо оперативні контакти з талібами. Ми маємо обговорити, як спростити людям у Кабулі шлях до аеропорту.Немає політичних переговорів з талібами, немає визнання, лише оперативні контакти", - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

За словами очільниці Європейської комісії, вона запропонує збільшити на 57 мільйонів євро гуманітарну допомогу, яку комісія виділила цього року для Афганістану.

Політиканя звернула увагу на те, що допомога офіційного Брюсселю у розвитку пов'язана з повагою прав людини, добрим ставленням до меншин та повагою до прав жінок та дівчат.

"Ми цілком можемо почути слова талібів, але ми будемо оцінювати їх, перш за все, за їхніми вчинками та діями", - додала представниця ЄК.

Урсула фон дер Ляєн також наголосила, що комісія готова надати фінансування країнам Європейського Союзу, які допомагають переселити біженців, і вона планує підняти питання переселення на засіданні G7 наступного тижня.

Що наразі відбувається в Афганістані

  • Нещодавно стало відомо, що в Афганістані таліби увійшли до столиці Кабулу.

  • Після цього президент країни Ашраф Гані в супроводі керівника своєї адміністрації і радника з нацбезпеки виїхав з країни і попрямував в Таджикистан.

  • За словами лідера країни, він вирішив поїхати, щоб запобігти кровопролиттю в Кабулі.

  • Згодом таліби повідомили, що увійшли до президентського палацу в столиці Афганістану Кабулі.

  • Місцеві жителі масово намагаються покинути Кабул. Щонайменше п’ятеро людей загинули в аеропорту міста, коли сотні людей намагалися силою проникнути в літаки, що вилітали з афганської столиці.

  • 17 серпня віцепрезидент Афганістану Аммрулла Салех неочікувано для всіх оголосив себе главою держави та закликав боротися з талібами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?