Посол США Джон Басс повернувся в Кабул
Категорія
Світ
Дата публікації

Посол США Джон Басс повернувся в Кабул

Посол США Джон Басс повернувся в Кабул
Джерело:  online.ua

Колишній посол Сполучених Штатів в Афганістані Джон Басс повернувся до Кабулу. Уряд США прийняв таке рішення, щоб пришвидшити евакуацію з Афганістану своїх громадян та інших людей, які хочуть покинути країну.

Джерело: Twitter посольства США в Кабулі.

"Уряд США був і залишається відданим Афганістану. Нещодавно посол Джон Басс повернувся до Кабула, щоб допомогти з переселенням тисяч громадян США, афганців та колишніх колег", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що тисячі людей, які дуже хочуть втекти з Афганістану, все ще знаходяться в аеропорту міста Кабула. Водночас таліби закликають осіб, які не мають відповідних проїзних документів, повернутися додому.

Твіт посольства США в Кабулі

Сполучені Штати та європейські країни докладають всіх зусиль, щоб евакуювати з країни своїх громадян та афганців, які почуваються в небезпеці з приходом до влади талібів. Понад 18 тисяч осіб вже вилетіли зі Кабулу з того часу, як місто захопили таліби.

Посольства яких країн залишилися в Кабулі

Нагадаємо, 15 серпня таліби увійшли до столиці Афганістану Кабулу, уряд країни заявив про "мирний перехід влади", президент втік за кордон.

Понад 70 країн, в тому числі Україна, виступили з спільним закликом дозволити усім громадянам інших держав і афганцям, які цього бажають, залишити Афганістан.

Країни Євросоюзу закрили свої посольства та вивезли дипломатів. Тисячі афганців та іноземців утворили натовп в аеропорту Кабулу, намагаючись покинути країну. Контроль над аеропортом взяли американці.

Останньою рішення про евакуацію своєї дипломатичної місії прийняла Індія.

Водночас, у Кабулі залишаються посольства трьох країн - Китаю, Росії та Пакистану. Посол Російської Федерації Дмитро Жирнов заявив, що збирається зустрітися з представниками "Талібану" для обговорення питань безпеки співробітників російської дипломатичної місії. Посольство Китаю не озвучувало своїх подальших планів.

Читайте також:

  • У Кабулі залишилися посольства тільки трьох країн — в їх числі Росія.

  • Україна вивезла з Кабула 12 своїх військових, про яких росіяни поширювали фейки.

  • Євросоюз озвучив чітке попередження Талібану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?