В Кабулі пролунали два вибухи – Байден зібрав нараду
Категорія
Світ
Дата публікації

В Кабулі пролунали два вибухи – Байден зібрав нараду

В Кабулі пролунали два вибухи – Байден зібрав нараду
Джерело:  online.ua

У Кабулі біля входу в міжнародний аеропорт 26 серпня ввечері пролунав вибух. Смертник підірвав себе у натовпі людей, за попередньою інформацією, щонайменше 13 осіб загинули. Пізніше стало відомо про ще один вибух.

Джерело: Twitter прессекретаря Пентагону Джона Кірбі.

"Ми можемо підтвердити вибух біля аеропорту Кабула. Інформація про жертви наразі неясна. Ми надамо додаткову інформацію, коли зможемо", - зазначив речник Пентагону Джон Кірбі.

Твіт Джона Кірбі

Місцеві ЗМІ та американські військові повідомляють про 13 загиблих внаслідок вибуху, і мінімум 15 поранених.

За словами представника “Талібану”, в це число входять жінки і діти, а також поранені кілька охоронців Талібану.

Вибух стався під час евакуації афганців з "груп ризику" з Афганістану.

Відповідальність за вибух уже взяло на себе терористичне угрупування “Ісламська держава”, повідомляє "Радіо Свобода".

Другий вибух у Кабулі

Журналістка видання Politico Лара Селігмен повідомила в Twitter про другий вибух біля аеропорту Кабула, у Пентагоні підтвердили.

"Два джерела підтверджують другий вибух за межами аеропорту Кабула", - написала Селігмен.

Селігмен заявила, що три джерела підтвердили їй втрати Сполучених Штатів внаслідок вибухів. Повідомляється, що американські військові відкрили вогонь у відповідь одразу після першого вибуху.

"Ми можемо підтвердити вибух біля воріт аеропорту. Він став результатом систематичної атаки, яка призвела до ряду жертв з боку США та цивільного населення. Ми також можемо підтвердити принаймні один вибух біля готелю Baron, недалеко від аеропорту. Інформація буде оновлюватись", - зазначив Кірбі.

Заява МЗС України

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що наразі в них немає інформації про те, що хтось з українських громадян постраждав внаслідок вибухів біля міжнародного аеропорту у Кабулі.

Твіт Олега Ніколенка

“Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив посольству України в Таджикистані тримати на особливому контролі ситуацію у зв’язку із вибухом поблизу аеропорту Кабула. Інформація про наявність постраждалих українців наразі не надходила”, - зазначив в Twitter речник МЗС Олег Ніколенко.

Реакція Байдена

Як повідомляє американський телеканал CNN, в результаті вибуху в Кабулі щонайменше троє американських морських піхотинців отримали поранення.

Вибух прогримів за кілька годин після того, як Держдепартамент США закликав американців "негайно залишити" територію аеропорту у зв’язку з посиленою терористичною загрозою.

Як стало відомо, президент США Джо Байден зібрав термінову нараду у ситуативній кімнаті – з держсекретарем Ентоні Блінкеном і главою Пентагону Ллойдом Остіном.

Читайте також:

  • США екстрено звернулися до України за невідкладною допомогою.

  • Посол США Джон Басс повернувся в Кабул.

  • Щонайменше 20 людей загинули в аеропорті Кабула при спробі покинути країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?