Понад 100 людей загинули в результаті вибухів в Кабулі — Байден ухвалив екстрене рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Понад 100 людей загинули в результаті вибухів в Кабулі — Байден ухвалив екстрене рішення

Понад 100 людей загинули в результаті вибухів в Кабулі — Байден ухвалив екстрене рішення
Джерело:  online.ua

Згідно з останні даними, понад 100 людей загинули в результаті потужних вибухів в столиці Афганістану - Кабулі. За словами журналістів, інформація щодо кількості загиблих постійно оновлюється.

Джерело:  CBSWSJ

Понад 100 осіб загинули внаслідок теракту в Кабулі

Як стверджує один із афганських чиновників, загальна кількість загиблих афганців наразі становить 90 осіб. Ще 150 отримали поранення. Також наголошується, що загинули 13 американських військовослужбовців.

Що важливо розуміти, цей напад став найбільш смертоносним днем для американських військових в Афганістані протягом останніх 10 років.

Як уже згадувалося раніше, серію вибухів у Кабулі влаштували терористи-смертники. Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за цей напад. Відповідне підтвердження бойовики опублікували на своїх офіційних каналах. У повідомленнях йдеться, що один із терористів здійснив "операцію мучеництва біля аеропорту Кабула".

Байден наказав завдати удару у відповідь після вибухів у Кабулі

Реагуючи на масштабний теракт в Кабулі, жертвами якого стали афганці та американські військові, американський лідер Джо Байден наказав завдати удару у відповідь.

"Я також наказав своїм командирам розробити оперативні плани з завдання ударів по ключових об'єктах, керівництву та об'єктам ІДІЛ… Ми відповімо з силою і точністю в наш час в тому місці, яке виберемо, в будь-який момент, який ми виберемо", - наголосив очільник Білого дому.

Президент США вирішив не озвучувати подробиць щодо того, якою буде військова присутність США в Афганістані після виведення військ. Байден лише додав, що "проінструктував військових щодо всього, що їм потрібно - якщо їм знадобляться додаткові сили, я їх надам".

Як стверджує американський лідер, командування США запевнило його, що у них є те, що їм потрібно.

Читайте також:

  • США екстрено звернулися до України за невідкладною допомогою.

  • Посол США Джон Басс повернувся в Кабул.

  • Щонайменше 20 людей загинули в аеропорті Кабула при спробі покинути країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?