Tаліби жорстоко вбили відомого в Афганістані народного співака
Категорія
Світ
Дата публікації

Tаліби жорстоко вбили відомого в Афганістані народного співака

Tаліби жорстоко вбили відомого в Афганістані народного співака
Джерело:  online.ua

В Афганістані наростає жорстокість талібів до місцевих жителів. Вони заборонили афганським жінкам виходити з дому, а тепер заборонили публічне виконання музики. Через цю заборону таліби вбили відомого в Афганістані виконавця пісень і народної музики Фавада Андарабі. Музиканта бойовики витягли з його власного будинку і розстріляли.

Джерело: Twitter колишнього міністра внутрішніх справ Афганістану Масуда Андарабі.

Вбивство афганського народного співака відбулося в селі Андараб недалеко від непідконтрольною талібам Панджшерської долини. Це сталося через кілька днів після того, як таліби ввели в Афганістані нові правила, включаючи заборону на музику.

"Жорстокість" Талібану "триває. Сьогодні вони по-звірячому вбили співака Фавада Андарабі, який просто приносив радість. Він співав про те, що наша прекрасна долина не підкориться талібам", - написав ексміністр МВС Афганістану в соцмережі.

Заборони талібів в Афганістані

15 серпня бойовики Талібан захопили столицю Афганістану - Кабул. Зараз таліби взяли під контроль всі прикордонні переходи. Аеропорт в Кабулі залишився єдиним виходом з Афганістану. Тисячі місцевих жителів масово намагаються покинути Кабул. Вони штурмують аеропорт столиці, намагаються силою проникнути в літаки, щоб втекти з країни.

Після захоплення влади таліби оголосили свої правила життя в Афганістані. Вони особливо жорсткі для жінок - їм вже заборонили виходити з дому під загрозою покарання. Аналогічні заборони таліби встановлювали, коли правили Афганістаном з 1996 по 2001 рік. Тоді жінкам відрізали великий палець за носіння лаку на нігтях, висікали за порушення дрес-коду і публічно вбивали за вихід з дому без супроводу чоловіка.

25 серпня таліби оголосили заборону на публічне виконання музики, так як вважають, що це не відповідає нормам ісламу - дозволений тільки нашид (мусульманський спів).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?