США нанесли авіаудар по авто з терористами ІДІЛ в Кабулі
Категорія
Світ
Дата публікації

США нанесли авіаудар по авто з терористами ІДІЛ в Кабулі

США нанесли авіаудар по авто з терористами ІДІЛ в Кабулі
Джерело:  online.ua

29 серпня, в неділю, США завдали авіаудару по авто, в якому знаходились терористи-смертники з ІДІЛ. Вони прямували до аеропорту Кабула.

Джерело: AP.

Два американських військових чиновники, які побажали залишитись анонімними, назвали авіаудар американських військових успішним. Вони розповіли журналістам, що в результаті удару відбулися "значні вторинні вибухи", що свідчать про наявність великої кількості вибухового матеріалу в машині.

Речник “Талібану” Забіхула Муджахід раніше заявив у зверненні до журналістів, що удар Сполучених Штатів був спрямований на терориста-смертника, який керував автомобілем, завантаженим вибухівкою.

Вибухи в Кабулі

Сьогодні стало відомо про новий вибух в столиці Афганістану Кабулі.

За словами начальника афганської поліції, йдеться про ракетний обстріл. Ракета потрапила в житловий будинок, було вбито жінку і дитину.

Афганське інформаційне агентство Asvaka пише, що як мінімум двоє людей загинуло і троє поранені в результаті вибуху біля аеропорту Кабула. Деякі ЗМІ заявляють, що ракетний удар завдали американські військові. Жодна організація наразі не взяла на себе відповідальність за цей вибух.

Нагадаємо, перші вибухи в аеропорту Кабула прогриміли 26 серпня. Ряд вибухів влаштували терористи-смертники. Терористичне угрупування "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за атаки. Відомо, що внаслідок теракту загинуло щонайменше 200 людей, з яких 13 американських військових.

У відповідь на серію вибухів в Кабулі американський президент Джо Байден наказав завдати удар у відповідь.

В суботу, 28 серпня, військові США у відповідь на теракт у Кабулі завдали удару з дрона по одному з членів терористичної організації "Ісламська держава", він загинув.

Також, у суботу генерал-майор армії США Вільям Тейлор повідомив, що двоє терористів були вбиті і ще один поранений внаслідок удару безпілотника у п'ятницю в провінції Нангархар на сході Афганістану.

Читайте також:

  • У Кабулі стався новий вибух — серед жертв є діти і жінки.

  • Теракт в Кабулі забрав життя 200 людей.

  • США уже почали мститися за теракт в Кабулі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?