Австрія вводить локдаун для невакцинованих громадян – канцлер
Категорія
Світ
Дата публікації

Австрія вводить локдаун для невакцинованих громадян – канцлер

Австрія вводить локдаун для невакцинованих громадян – канцлер
Джерело:  online.ua

У неділю уряд заявив, що Австрія переводить мільйони людей, які не повністю вакциновані від коронавірусу, на умови карантину з понеділка. Пояснюють це спробою впоратися зі сплеском інфекцій до рекордних рівнів і зростаючим навантаженням на відділення інтенсивної терапії.

Джерело: Reuters

Європа знову є епіцентром пандемії COVID-19, що спонукало деякі уряди розглянути питання щодо повторного запровадження непопулярних обмежень. В Австрії один із найвищих рівнів інфікування на континенті: захворюваність за сім днів становить 815 випадків на 100 тисяч осіб.

«Ми не ставимося до цього кроку легковажно, але він необхідний», - заявив канцлер Александр Шалленберг на прес-конференції, оголосивши про новий міру, відповідно до якого нещеплені можуть залишати свої будинки лише з обмеженої кількості причин, таких як робота чи купівля предметів першої необхідності.

65% населення Австрії повністю вакциновані

Приблизно 65% населення Австрії повністю вакциновані проти COVID-19, що є одним із найнижчих показників у Західній Європі. Багато австрійців скептично ставляться до вакцин, і цю точку зору підтримує права "Партія свободи", третя за величиною в парламенті.

Заходи, вжиті в понеділок, розширять ті, що були введені тиждень тому, які заборонили нещепленим відвідувати такі місця, як ресторани, готелі, театри та гірськолижні спуски.

У той час як Нідерланди борються з різким зростанням захворюваності, вводячи часткову ізоляцію, яка поширюється на всіх, уряд Австрії, очолюваний консерваторами, хоче уникнути додаткових обмежень для тих, хто повністю вакцинований.

«Насправді ми сказали третини населення: ви більше не залишатимете свою квартиру, крім певних причин. Це різке скорочення контактів між вакцинованими та нещепленими», - додав Шалленберг.

Нагадаємо, Нідерланди стали першою країною Західної Європи, яка повернула частковий локдаун. Обмеження для магазинів, спортивних змагань та сфери громадського харчування запровадили на три тижні як для щеплених, так і нещеплених.

Читайте також:

  • Україна випереджає США за добовою смертністю від коронавірусу

  • Київщина закриває громадський транспорт для невакцинованих від COVID-19

  • ЄС виключив Україну із "зеленого списку" – які країни зберегли можливість в’їзду

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?