ЄС виключив Україну із "зеленого списку" – які країни зберегли можливість в'їзду
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄС виключив Україну із "зеленого списку" – які країни зберегли можливість в'їзду

ЄС виключив Україну із "зеленого списку" – які країни зберегли можливість в'їзду
Джерело:  online.ua

Нідерланди та Чехія доповнили список країн Європи, які зберегли можливості подорожей для громадян України. Це відбулось на тлі рішення ЄС про виключення України зі списку COVID-безпечних країн. Інформацію про список відкритих країн, до якого також входять Хорватія, Естонія та Кіпр, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

Джерело: Twitter глави МЗС

“Нідерланди також зберегли можливості подорожей для громадян України, які пройшли повний курс вакцинації. З 13 листопада крім свідоцтва про вакцинацію для в’їзду також буде необхідний негативний тест”, — написав міністр у Twitter.

На сьогодні в’їхати до Нідерландів можна за наявності доказу вакцинації вакциною, схваленою Європейським агентством з лікарських засобів (EMA) або Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).

Щодо в'їзду з метою туризму у Чехію, то громадянам України, які пройшли повний курс щеплення вакцинами AstraZeneca, Moderna, Pfizer/BioNTech, Janssen, Covishield можуть відвідати країну за умови, що після вакцинації другою дозою минуло 14 днів.

Підтвердити вакцинацію під час прикордонного контролю потрібно:

  • українським міжнародним ковід-сертифікатом, сформованим у мобільному додатку «Дія» (з QR кодом);

  • його паперовим аналогом (з QR кодом); або

  • сертифікатом, виданим в країні ЄС.

Перед в’їздом до Чехії потрібно в обов’язковому порядку заповнити в’їзний формуляр за посиланням.  Обов’язковою умовою для безвізової поїздки також є наявність дійсного закордонного біометричного паспорту та медичного страхування на термін поїздки.

При перетині кордону Нідерландів необхідні наступні документи:

  • роздрукована і заповнена “Декларація про вакцинацію від COVID-19”;

  • (з 13 листопада 2021 року) негативний результат тесту на COVID-19;

  • доказ вакцинації, визнаний Нідерландами;

  • підтвердження зворотного рейсу;

  • візу (за необхідності).

Кіпр та Естонія стали першими двома країнами Євросоюзу, які не стануть закривати кордони для українців, також Хорватія не змінить умови в’їзду для українських громадян.

Нагадаємо після вчорашнього рішення щодо вилучення України з переліку країн "зеленої зони",з'явились уточнення щодо того, яким критеріям потрібно відповідати, щоб потрапити до згаданого списку ЄС та Шенгену. Тож, держава має відповідати таким критеріям:

  • не більше 75 нових випадків коронавірусу на 100 тисяч жителів за останні 14 днів, стабільна ситуація або тенденція до зменшення кількості нових випадків;

  • щонайменше 300 тестів на 100 тисяч жителів, проведених за попередні 7 днів;

  • не більше ніж 4% позитивних результатів серед усіх проведених тестів за останній тиждень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?