Коронавірус вперше діагностували у гієн
Категорія
Світ
Дата публікації

Коронавірус вперше діагностували у гієн

Коронавірус вперше діагностували у гієн
Джерело:  online.ua

Вперше коронавірусну інфекцію виявили у гієн. Зокрема, випадки захворювання у цього виду хижаків були зареєстровані у зоопарку Денвера, що в американському штаті Колорадо.
Джерело: Зоопарк Денвера на Facebook
Вважається, що це перші гієни, у яких знайшли COVID-19 у всьому світі.

Сьогодні ми підтвердили, що у двох наших гієн — 22-річного Нгозі та 23-річного Кібо — позитивний результат на вірус, який викликає COVID-19. Результати були підтверджені в лабораторії ветеринарної діагностики Університету штату Колорадо у Форт-Коллінзі, штат Колорадо, а також у Національній лабораторії ветеринарної служби Міністерства сільського господарства США., - повідомили співробітники відділу догляду за тваринами.

За їхніми словами, обидві тварини мають надзвичайно легкі симптоми, зокрема легку млявість, деякі виділення з носа та періодичний кашель.
Проте у їхньому організмі був нормальний рівень енергії, вони добре взаємодіяли із оточеннями та своїми доглядальниками. Гієни — відомі своєю міцністю та витривалістю, проте їхня імунна система є дуже вразливою для сибірської виразки, сказу та чуми. Тим часом інші тварини в зоопарку, у яких за останні тижні дали позитивний результат на COVID-19, або вже повністю одужали, або знаходяться на шляху до повного одужання.
Окрім того, тигри, які мешкають у зоопарку Дневера — Юрій і Микита — також раніше підхопили небезпечну інфекцію. Проте наразі вони вже одужали і повернулися до нормального способу життя, так само, як і 11 левів, в яких також було виявлено ковід. Проте в деяких з них ще досі проявляються ознаки хвороби. Втім, зоологи впевнені, що і вони згодом відновлять своє здоров'я.

Протягом останнього року були також інші випадки позитивного тесту на коронавірус серед тварин.

Тепер ми знаємо на основі численних повідомлень, що багато інших видів можуть бути сприйнятливими до COVID-19 , і ми продовжуємо дотримуватись найвищого рівня догляду та обережності, працюючи з усіма нашими 3000 тваринами та 450 різними видами, - зазначили співробітники зоопарку.

У Міністерстві сільського господарства США заявили, що тварини, найімовірніше, хворіють після тісного контакту з людиною, яка є носієм COVID-19.
Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?