Білл Гейтс попередив світ про нову масштабну загрозу
Категорія
Світ
Дата публікації

Білл Гейтс попередив світ про нову масштабну загрозу

Білл Гейтс попередив світ про нову масштабну загрозу
Джерело:  online.ua

Відомий підприємець та винахідник Білл Гейтс, який неодноразово шокував світ своїми точними прогнозами майбутнього, заявив, що людству потрібно готуватися до нового виклику. Він стверджує, що наступна загроза буде страшнішою за пандемію коронавірусу.

Джерело: The Guardian

Білл Гейтс заявив про загрозу страшнішу за COVID-19

На переконання бізнесмена, такі країни, як Штати та Британія, повинні витратити "десятки мільярдів" на фінансування досліджень. За його словами,це важливо зробити, щоб ретельно підготуватися до потенційних біотерактів та нових пандемій. Білл Гейтс переконаний, що це в результаті може допомогти перемогти грип та застуду.

"Я сподіваюся, що через п'ять років зможу написати книгу під назвою "Ми готові до наступної пандемії", але для цього будуть потрібні десятки мільярдів доларів. США і Великобританія будуть частиною цього. Це, ймовірно, потребуватиме близько мільярда на рік для Цільової групи з пандемії на рівні ВООЗ, яка буде проводити спостереження і фактично робити те, що я називаю "мікробними іграми", - заявив підприємець.

На думку засновника Microsoft, це дасть можливість підготувати світ до біотероризму. Він звернув увагу на те, що зловмисники, цілком ймовірно, будуть атакувати аеропорти, поширюючи різноманітні хвороби.

До прикладу, Білл Гейтс згадав про віспу, яку вдалося перемогти, хоча гіпотетична можливість її повернення все ж є реальною, оскільки зразки вірусів досі зберігаються в спеціальних лабораторіях у Штатах та РФ.

Бізнесмен переконаний, що пандемії, спровоковані біотероризмом, можуть бути гіршими, ніж природні. Що важливо розуміти, у віспи ймовірність смерті в рази вища, ніж у коронавірусу. За словами Гейтса, весь світ повинен готуватися до наступної пандемії, викорінити грип, позбутися від застуди, створити ефективніші вакцини й так далі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?