Австрійська компанія продовжить закуповувати російський газ до 2040 року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Австрійська компанія продовжить закуповувати російський газ до 2040 року

Австрійська компанія продовжить закуповувати російський газ до 2040 року
Джерело:  online.ua

Австрійська енергетична компанія ОМV продовжить покупку газу у "Газпрому" до 2040 року і не планує розривати контракт.

Джерело: Financial Times

Австрійська ОМV продовжить купляти газ у РФ

Виконавчий директор ОМV Альфред Стерн заявив , що компанія продовжить купувати більшу частину свого газу в Росії цієї зими, навіть незважаючи на те, що компанія забезпечила резервні контракти, щоб повністю покрити свої потреби в імпорті з інших джерел.

Стерн сказав, що його компанія не планує вийти з довгострокового контракту на постачання з російським «Газпромом», який вона підписала в 2018 році. Російський газ не підпадає під санкції Заходу.

Поки «Газпром» буде постачати. . . ми будемо продовжувати брати ці обсяги у Газпрому , - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чи будуть санкції ЄС щодо російського газу вітатися з його боку, він сказав, що це питання «вирішують політики», але попередив, що «усунення певних джерел також призведе до зростання цін».

Ми, як промислова компанія, зобов’язані забезпечити використання цих джерел, доки вони є юридично прийнятними , - додав він.

OMV є регіональним енергетичним гігантом зі значним нафтовим і хімічним бізнесом, забезпечує близько 30 % австрійського газового ринку.

Компанію, найбільшим акціонером якої є австрійський уряд, різко критикували за її залежність від російської енергетики. Минулої зими компанія щомісяця платила понад 1 мільярд євро Кремлю за російський газ.

Залежність країн ЄС від російського газу

Російський гад відіграє центральне місце в економіках багатьох країн ЄС. Досі блок не досяг консенсусу щодо санкцій проти російського газу, хоч у червні 2022 року Брюссель запровадив заборону на імпорт російської нафти.

Німеччина та Чехія скоротили імпорт російського газу до нуля, а їхня сусідка Австрія, як і Угорщина, досягла незначного прогресу в зменшенні своєї залежності від російського газу.

Минулого місяця міністерка енергетики Австрії Леоноре Гевеслер визнала, що робиться недостатньо, і закликала австрійські енергетичні компанії досягти більш конкретного прогресу в скороченні імпорту російського газу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?