G7 i ЄС заборонять відновлювати поставки газу РФ на маршрутах до Європи — FT
Категорія
Політика
Дата публікації

G7 i ЄС заборонять відновлювати поставки газу РФ на маршрутах до Європи — FT

G7 i ЄС заборонять відновлювати поставки газу РФ на маршрутах до Європи — FT
Джерело:  online.ua

Країни Великої сімки і Європейського Союзу хочуть заборонити імпорт російського газу за маршрутами, на яких Москва раніше скоротила постачання.

Джерело: Financial Times

Коли ухвалять рішення щодо заборони відновлення постачання газу РФ

Це рішення покликане перешкодити відновленню постачання російського трубопровідного газу за маршрутами в такі країни, як Польща і Німеччина, куди Росія припинила поставки минулого року.

Рішення остаточно мають намір затвердити лідери G7 на саміті в Хіросімі, що розпочинається в п'ятницю.

З початку повномасштабного вторгнення в Україну минулого року Росія перенаправила свої поставки газу в країни, які не ввели санкції проти Кремля.

Якщо рішення ухвалять, то ці обмеження стануть першими, які будуть спрямовані проти трубопровідного експорту Москви від початку великомасштабної війни.

ЄС готує новий пакет санкцій

Європейський Союз готує 11 пакет санкцій проти РФ, щоб перешкодити спробам Москви уникати обмежувальних заходів.

Єврокомісарка з питань фінансових послуг, фінансової стабільності та ринків капіталу Мейрід Макгіннес сказала, що блок готується до запровадження нової хвилі санкцій.

Європа запровадила 10 пакетів санкцій. У нас буде ще один пакет. Наша інформація полягає в тому, що санкції працюють, і ми будемо робити більше, але нам потрібно дивитися на повну імплементацію, — сказала вона.

Вона переконана, що російська військова машина постраждала через брак фінансів та технологій, через що РФ має проблеми на полі бою.

Ми маємо переконатися, що вони не знайдуть способи обійти наші санкції, і я неодноразово наголошую на тому, що чим глибші наші санкції, тим сильнішими вони є, тим більше Росія шукатиме шляхів їх обійти через інші країни чи інші банківські рахунки, — сказала вона.

МакГіннес уточнила, що Брюссель не тільки запровадить нові санкції проти Москви, але й намагатиметься забезпечити "ефективне" виконання, щоб фізичним і юридичним особам було важче їх обійти.

Не недооцінюйте зусиль, які Росія докладе зі своїми друзями в усьому світі, щоб обійти наші санкції — вони впливають на російську економіку, вони впливають на російську військову машину.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?