У 2022 році Індія імпортувала вдесятеро разів більше нафти з Росії — ВВС
Категорія
Економіка
Дата публікації

У 2022 році Індія імпортувала вдесятеро разів більше нафти з Росії — ВВС

У 2022 році Індія імпортувала вдесятеро разів більше нафти з Росії — ВВС
Джерело:  online.ua

За рік повномасштабної війни Росії в Україні імпорт російської нафти до Індії зріс у 10 разів.

Джерело: BBC

Через санкції Росія продає нафту зі знижкою

Дані індійського державного кредитора Bank of Baroda свідчать про те, що у 2022 році імпорт російської нафти в Індію зріс у десять разів.

Нарощення імпорту відбулося в той час, як західні держави скоротили купівлю енергоносіїв у країни-агресора. Через це Росія продавала енергоресурси зі знижкою Китаю та Індії, яка є третім найбільшим імпортером нафти у світі.

При цьому у 2021 році доля російської нафти на індійському ринку становила лише 2% річного імпорту. За статистикою Bank of Baroda ця цифра виросла майже до 20%.

Попри тиск з боку США та Європи, Індія відмовилася дотримуватися санкцій Заходу щодо російського імпорту. Нью-Делі також прямо не засудив вторгнення Росії в Україну.

Що відомо про проблеми з оплатою російської нафти в Індії

Нафтопереробники в Індії затримують виплати за російську нафту, яку було придбано за цінами, вищими за встановлений західними країнами ліміт цін.

Зокрема, нафтопереробні компанії в Індії затримують платежі за російську нафту, куплену за ціною вище 60 доларів за барель.

Ніхто не заважає нам купувати російську нафту за ціною, яка перевищує встановлений граничний рівень. Ми не користуємося західними правилами, — йдеться у заяві міністра нафти Індії Панкаджа Джейна.

У разі, якщо ціна на російську нафту вища за граничну, компанії самостійно знаходять альтернативні механізми розрахунків.

За його словами, більша частина поставок російської нафти до Індії здійснюється за ціною, нижчою від граничної. Він також сказав, що Індія прагне купувати нафту зі знижками в інших країнах, залежно від сорту.

Reuters пише, що Індія значно збільшила імпорт нафти з Росії від початку агресії Кремля проти України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?