Азербайджан накинувся на Вірменію з гучними звинуваченнями та погрозами
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан накинувся на Вірменію з гучними звинуваченнями та погрозами

Азербайджан накинувся на Вірменію з гучними звинуваченнями та погрозами
Джерело:  online.ua

27 вересня почалося нове загострення в районі Нагірного Карабаху - Вірменія та Азербайджан відновили бойові дії. Уже три дні поспіль з'являється інформація про загиблих з усіх боків конфлікту як серед військових, так і серед мирних жителів. Вірменія оголосила воєнний стан і загальну мобілізацію. Вже 29 вересня Міністерство оборони Азербайджану заявило, що Збройні сили Вірменії вранці почали обстріл з артилерійських знарядь території Дашкесанського району Азербайджану – і буде вжито "адекватні заходи у відповідь". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс".

"Вірменська сторона продовжує провокації проти Азербайджану. 29 вересня з 7:30 (6:30 за Києвом – ред.) ранку вірменські військові з території Варденіського району Вірменії ведуть артобстріл Дашкесанського району Азербайджану. У ніч на 29 вересня тривали бої уздовж всієї лінії фронту. Вірменська сторона здійснила контратаки в Фізулі-Джабраільському й Агдере-Тертерському напрямках фронту з метою повернути втрачені позиції, але азербайджанська армія негайно припиняла ці спроби", - заявила влада Азербайджану.

Після цього представник Міноборони Вірменії Арцруни Ованесян офіційно повідомив, що Збройні Сили Азербайджану "почали сильну артпідготовку, готується черговий напад". В Азербайджані наголосили, що його підрозділи вранці 29 вересня знищили один танк, один автомобіль і до десяти вірменських військових при спробі передислокації у Фізулі-Джабраільському напрямку фронту.

"Вночі було знищено змішану колону автомобільної техніки та артилерійську батарею ЗС Вірменії, яка підтримувала пересування колони", - кажуть в Міністерстві оборони Азербайджану.

З окремою заявою виступила речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян - за її словами, бої в зоні карабаського конфлікту тривають "з різною інтенсивністю", "супроводжуючись артилерійської підготовкою".

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 вересня посольства України у Вірменії та Азербайджані невідкладно закликали українських громадян тимчасово утриматися від поїздок до цих країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?