Посольства у Вірменії та Азербайджані несподівано звернулися до усіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Посольства у Вірменії та Азербайджані несподівано звернулися до усіх українців

Посольства у Вірменії та Азербайджані несподівано звернулися до усіх українців
Джерело:  online.ua

27 вересня світ приголомшила неочікувана новина - офіційно стало відомо, що Вірменія і Азербайджан відновили бойові дії і звинуватили одне одного в ескалації насильства в Нагірному Карабаху. За кілька годин Вірменія оголосила мобілізацію і воєнний стан. Уже 28 вересня посольства України у Вірменії та Азербайджані невідкладно закликали українських громадян тимчасово утриматися від поїздок до цих країн та уникати зон поблизу вірмено-азербайджанського кордону й Нагірного Карабаху. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на відповідні повідомлення обидва посольства розмістили на своїх сторінках.

"У зв’язку із загостренням військового конфлікту між Вірменією та Азербайджаном, Посольство України в Республіці Вірменія рекомендує тимчасово утриматись від поїздок до Вірменії, а також закликає громадян України, які вже перебувають на території держави, зберігати пильність і бути обережними, не відвідувати ділянки, наближені до вірмено-азербайджанського кордону та "Нагірного Карабаху". Не відвідуйте "Нагірний Карабах", - наголошує посольство України у Вірменії.

Варто звернути увагу на те, що повідомлення доповнене правилами поведінки в умовах воєнного стану.

"У зв’язку із загостренням безпекової ситуації на лінії зіткнення між ЗС АР та ЗС Вірменії, посольство України в Азербайджанській Республіці закликає своїх громадян утриматись від поїздок до регіонів, що знаходяться у безпосередній близькості до зони бойових дій", - пише посольство України в Азербайджані.

Окрім того, українські дипломати закликають уникати публічних заходів, які не санкціоновані азербайджанською владою. Повідомлення доповнене інструкцією щодо правил поведінки у районах, де запроваджено комендантську годину. Також посольство радить зареєструватися в системі ДРУГ - системі МЗС України, через яку можна повідомити МЗС та всім закордонним дипломатичним установам про своє перебування у певній країні.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Кремлі заяивли, що офіційна Москва стурбована відновленням військових дій між Вірменією і Азербайджаном і в разі потреби  Володимир Путін готовий до рішучих дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?