Азербайджан несподівано пригрозив Росії та Вірменії щодо війни за Карабах
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан несподівано пригрозив Росії та Вірменії щодо війни за Карабах

Азербайджан несподівано пригрозив Росії та Вірменії щодо війни за Карабах
Джерело:  online.ua

Азербайджанський президент Ільхам Алієв виступив із жорсткою заявою щодо ймовірності агресії проти своєї країни. Він звернув увагу на можливість залучення у таке протистояння Туреччини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю BBC.

За його словами, між Баку та Анкарою ще у минулому підписаний спеціальний договір з цього приводу.

"Багато років тому між нами був підписаний документ, який передбачає військову допомогу Туреччині в разі агресії. У певному сенсі у нас є такий же формат, який склався між Вірменією і Росією. Якщо Азербайджан зіткнеться з агресією і побачить необхідність у військовій допомозі від Туреччини, то ми розглянемо цей варіант", - пояснив Алієв.

Водночас він зауважив, якщо ситуація поки що розвивається таким чином, що залучення турецької сторони не потребується.

Нагадаємо, восени у Нагірному Карабасі поновилися повноцінні бої за контроль над регіоном. Азербайджанська армія наразі веде наступ на позиції вірменських сил та, згідно з даними медіа, здобула прогресу.

Нещодавно азербайджанські підрозділи увійшли до міста Шуша, Баку оголосив про взяття його під контроль. Водночас вірменська сторона наголосила, що цього не сталося, а запеклі бої все ще тривають.

Бій за це місто називають поворотним моментом, оскільки володіння ним дозволить майже відрізати від території Вірменії Степанакерт — адміністративний центр Карабаху.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер Азербайджану Ільхам Алієв виступив з гучною та несподіваною заявою — президент країни наголосив, що абсолютно готовий зупинити війну у Нагірному Карабасі. Однак для цього влада Вірменії повинна вивести війська з регіону. Алієв також звернув увагу на те, що чим швидше закінчиться війна в Карабаху, тим буде краще.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?