Азербайджан поставив крапку в новому статусі Нагірного Карабаху
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан поставив крапку в новому статусі Нагірного Карабаху

Азербайджан поставив крапку в новому статусі Нагірного Карабаху
Джерело:  online.ua

Нагірний Карабах є частиною Азербайджану, тож офіційний Баку виступає рішуче проти будь-якого обговорення щодо його статусу. Азербайджанський президент Ільхам Алієв наголосив, що уряд відновлюватиме територіальну цілісність країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Азербайджан.

За словами лідера, суверенітет і цілісність не можуть бути предметами переговорів.

Алієв відвідав Фізулінський район, який Баку взяло під контроль замість вірменського уряду. Під час виступу там він наголосив, що в Азербайджані більше не з'явиться іншої вірменської "держави".

"Неодноразово говорив, що територіальна цілісність Азербайджану не може бути предметом переговорів. Казав, що Азербайджан відновить свою територіальну цілісність. Казав, що якщо не мирним шляхом, то військовим", - пояснив Алієв.

Він додав, що не збирається у жодному разі відмовлятися від своїх слів.

"Ні про який статус не може йти мови. Є єдина азербайджанська держава багатонаціональна, багатоконфесійна і прогресивна. Представники всіх релігій живуть нормально, в умовах миру і взаєморозуміння. Вірменський народ буде жити так само, у нас немає справи з вірменським народом", - резюмував Алієв.

Нагадаємо, 10 листопада сторони під посередництвом Росії підписали угоду про припинення вогню. Вірменія передає контроль Азербайджану над кількома районами, а в регіон входять російські миротворці.

Як повідомляв ONLINE.UA, Ільхам Алієв виступив з неочікуваною заявою — політик офіційно повідомив, що буде добиватися від Вірменії компенсації шкоди, завданої окупацією Джебраїльського й Кельбаджарського районів. Варто звернути увагу на те, що вони не належать до регіону Нагірного Карабаху, але під час війни були окуповані майже 30 років тому. Окрім того, Алієв наголосив, що у центрі міста Джебраїл жодної цілої будівлі не залишили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?