Азербайджан висунув неочікуваний ультиматум Вірменії
Категорія
Політика
Дата публікації

Азербайджан висунув неочікуваний ультиматум Вірменії

Азербайджан висунув неочікуваний ультиматум Вірменії
Джерело:  online.ua

Лідер Азербайджану Ільхам Алієв виступив з неочікуваною заявою — політик офіційно повідомив, що буде добиватися від Вірменії компенсації шкоди, завданої окупацією Джебраїльського й Кельбаджарського районів. Варто звернути увагу на те, що вони не належать до регіону Нагірного Карабаху, але під час війни були окуповані майже 30 років тому. Окрім того, Алієв наголосив, що у центрі міста Джебраїл жодної цілої будівлі не залишили – усе зруйнували, лише військову частину відбудували. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал AzTV.

"Решту інфраструктури, зокрема житлові будинки, школи, громадські будівлі, буквально все зруйнували. Вони за все будуть відповідати в міжнародних судах", – заявив азербайджанський лідер.

Окрім того, Ільхам Алієв публічно пообіцяв, що у звільнені від окупації райони прибудуть міжнародні організації та експерти, які й підрахують вартість завданої за майже 30 років шкоди. Уже після цього офіційний Баку почне домагатися компенсації. За словами президента Азербайджану, також його команда вимагатиме компенсації за руйнування в Кельбаджарському районі. Як стверджує політик, там вірмени вирубали дерева, руйнували школи й спалювали будинки.

"Вони знищували все це, думаючи, що азербайджанське населення ніколи сюди не повернеться, але вони глибоко помилилися – ми повернулися на свою рідну землю й все знову відновимо", – підкреслив лідер Азербайджану.

Не можна також не згадати про те, що турецька влада всерйоз налаштована відправити до Азербайджану корпус військовослужбовців через ситуацію в Нагірному Карабасі. Згідно з останніми даними, в парламенті країни вже зареєстрували відповідний документ. У меморандумі Реджепа Таїпа Ердогана йдеться про атаки з вірменського боку, які передували азербайджанському наступу, що почався 27 вересня. Окрім того, зазначається, що ця операція з деокупації районів Нагірного Карабаху мала надзвичайний успіх — підрозділи Баку звільнили від вірменського контролю кілька міст, безліч населених пунктів та вийшли на Степанакерт, адміністративний центр регіону.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що "миротворці" Путіна привезли в Нагірний Карабах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?