Азербайджан розкрив приголомшливі дані про жертви боїв за Нагірний Карабах
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан розкрив приголомшливі дані про жертви боїв за Нагірний Карабах

Азербайджан розкрив приголомшливі дані про жертви боїв за Нагірний Карабах
Джерело:  online.ua

Азербайджанська генпрокуратура оголосила кількість мирних мешканців, які загинули під час поновленої війни за Нагірний Карабах. Офіційна статистика вказує на смерть 94 цивільних осіб. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

За оприлюдненими даними, сотні інших людей отримали поранення.

"В результаті обстрілу озброєними силами Вірменії з 27 вересня по сьогоднішній день загинули 94 цивільних особи, ще 414 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості", - наголосили у прокуратурі.

Також 120 багатоквартирних житлових будівель зазнали пошкоджень, разом з 3 410 приватних домівок та 512 інших цивільних об'єктів.

Нагадаємо, нове загострення у Карабасі сталося 27 вересня. Вже 10 листопада. Після кількох тижнів запеклих боїв, які склалися на користь Азербайджану, сторони за посередництвом Москви підписали угоду про припинення вогню.

У Нагірний Карабах вводяться миротворчий російський корпус у майже 2 тисячі військовослужбовців, Вірменія та Азербайджан зберігають поточні позиції, а на додаток Баку отримає від Єревану контроль ще над кількома районами.

Фактично вірменська присутність в Азербайджані скоротиться до міста Степанакерт і кількох районів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Вірменія та Азербайджан почали обмін тілами загиблих військових у війні за Нагірний Карабах, що стало можливим після підписання мирного договору, згідно з яким в спірний регіон увійшли російські військові під виглядом миротворців, а вірменські військові покинули свої позиції. Після першого дня обміну тілами загиблих офіційний Єреван розкрив страшну правду про втрати. У МОЗ Вірменії повідомили, що вже провели судмедекспертизу 2317 тіл загиблих військових, серед яких є непізнані люди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?