Азербайджан розкрив свої офіційні втрати у Нагірному Карабасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан розкрив свої офіційні втрати у Нагірному Карабасі

Азербайджан розкрив свої офіційні втрати у Нагірному Карабасі
Джерело:  online.ua

Через кілька тижнів після підписання фактично мирної угоди у протистоянні за Нагірний Карабах азербайджанська влада розкрила втрати. Згідно з офіційними даними, азербайджанська сторона втратила 2 783 військовослужбовці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністерстві оборони.

За оприлюдненими деталями, близько сотні людей зникли безвісти.

Наразі в азербайджанських шпиталях зафіксована присутність 1 245 бійців.

У середині листопада свої втрати офіційно оприлюднило міністерство оборони Вірменії. Влада країни стверджує, що у протистоянні в Карабасі загинули з її сторони 2 425 військовослужбовців.

Також відомо про загибель кількох десятків мирних мешканців регіону, про це повідомляли різні джерела упродовж загострення.

Нагадаємо, бої у Карабасі поновилися наприкінці вересня і тривали близько півтора місяця. За цей період азербайджанські сили зуміли встановити контроль над кількома районами, які належали вірменській стороні. За допомогою технічної підтримки Туреччини Баку відбив місто Шуши, яке прямо виходить на адміністративний центр Карабаху — Степанакерт.

Лише після цього Єреван погодився на мирну угоду, за якою сторони зберігають позиції, а Вірменія передає опоненту ще кілька районів.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території Азербайджану офіційно встановили нове державне свято після перемоги над вірменськими силами у війні за Нагірний Карабах. Його відзначатимуть 10 листопада — у день підписання домовленостей про припинення вогню в регіоні.

Також 27 вересня стане Днем пам'яті. Друга пам’ятна дата повинна стати ознакою глибокої поваги до тих, хто брав безпосередню участь у збройній боротьбі та "віддавав своє життя за територіальну цілісність нашої країни".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?