Азербайджан вирішив поквитатися із Францією через Нагірний Карабах
Категорія
Політика
Дата публікації

Азербайджан вирішив поквитатися із Францією через Нагірний Карабах

Азербайджан вирішив поквитатися із Францією через Нагірний Карабах
Джерело:  online.ua

Парламент Азербайджану почав публічно вимагати позбавити Францію посередницької ролі в нагірно-карабаському конфлікті, а також негайно покарати французький Сенат за ухвалення резолюції, яка підтримує незалежність регіону. Цю заяву офіційний Баку ухвалив 26 листопада. Парламент Азербайджану просить свій уряд переглянути відносини з Францією та закликає Організацію з безпеки і співробітництва в Європі відкликати Францію з ролі співголови так званої Мінської групи, створеної в 1992 році для врегулювання конфлікту. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на агентство Reuters.

"Франція зі своїми позиціями і заявами останніх днів ставить під сумнів свій нейтралітет", — сказано в заяві парламенту Азербайджану.

МЗС країни звертає увагу на те, що резолюція Сенату Франції зіпсувала репутацію країни як справедливого посередника і поставила під сумнів її нейтралітет. Також азербайджанські дипломати назвали резолюцію провокацією.

Що важливо розуміти, міністр закордонних справ Франції ще 25 листопада розкритикував скандальну резолюцію Сенату, поскаржившись, що цей документ суперечить нейтральній позиції офіційного Парижу. Французький дипломат нагадав про те, що навіть сама Вірменія не визнала Нагірний Карабах.

Як відомо, у Франції наразі мешкає 400-600 тисяч осіб вірменського походження. Лідер країни Еммануель Макрон намагався не підтримувати жодну сторону в конфлікті, однак народ його критикував за те, що він не зробив достатньо, аби допомогти Єревану. Зазначимо, що прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян високо оцінив резолюцію та назвав її важливим першим кроком до визнання права народів регіону на самовизначення.

Як уже згадувалося раніше, верхня палата парламенту Франції проголосувала в середу, 25 листопада, за резолюцію щодо визнання Нагірного Карабаху. Резолюція не має законодавчої сили і має рекомендаційний характер. Офіційний Баку резолюцію назвав "не більш ніж клаптиком паперу".

Раніше ONLINE.UА повідомляв, як турецька влада відреагувала на скандальне рішення Франції щодо Нагірного Карабаху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?