Азербайджан закрив кордон з Росією: вже відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан закрив кордон з Росією: вже відома причина

Азербайджан закрив кордон з Росією: вже відома причина
Джерело:  online.ua

Азербайджан закрив кордон з Росією до 1 березня 2021 року у зв'язку зі стрімким зростанням заражень коронавірусом. Азербайджанська влада закликала своїх громадян не приїжджати в Дагестан, де знаходяться російські пункти пропуску - пішохідний перехід громадян на зимово-весняний період буде заборонений. Важливо відзначити, що про закриття кордону між Азербайджаном і Росією офіційний Баку повідомив після зустрічі президента Азербайджану Ільхама Алієва і директора ФСБ Росії Олександра Бортнікова. За підсумками їх переговорів жодної згадки про закриття кордону між Азербайджаном і Росією не було, повідомляє ONLINE.UA.

"У зв'язку з різким зростанням числа людей, що заразилися коронавірусом як в Росії, так і в Азербайджані, а також введенням всередині нашої країни суворих карантинних заходів, сухопутний державний кордон між Російською Федерацією (Республіка Дагестан) і Азербайджанською Республікою для переходу громадян буде закрито до 1 березня 2021 року ", - вказали в диппредставництві Азербайджану в Москві.

Азербайджанські дипломати підкреслили, що транспортне сполучення між РФ і Азербайджаном продовжиться в повному обсязі і в звичайному режимі.

До закриття кордону Азербайджану і Росії співробітництво Москви і Баку на офіційному рівні обговорили президент Азербайджану Ільхам Алієв і директор ФСБ Росії Олександр Бортніков. Вони зупинилися на врегулюванні конфлікту в Нагірному Карабасі, а також на виконанні положень тристоронніх домовленостей між Москвою, Баку і Єревані в регіоні. Ситуацію в Нагірному Карабасі Бортніков і Алієв оцінили як стабільну. Вони обговорили питання співпраці в сфері безпеки між Азербайджаном і Росією, але жодних заяв про закриття кордонів не робили.

Як відомо, в Азербайджані з початку пандемії коронавірусу захворіли майже 195,5 тисяч осіб. На тлі погіршення епідемічної ситуації кабінет міністрів продовжив діючий в країні особливий карантинний режим до 31 січня 2021 року. З 14 грудня по 18 січня на всій території республіки ввели посилений карантинний режим: закрили ресторани, кафе і торговельні об'єкти, за винятком продовольчих магазинів і аптек, люди в цей період зможуть залишати будинки тільки за спеціальними СМС-дозволами, крім того в 17 великих містах Азербайджану, включаючи Баку, обмежили в'їзд. У Росії число хворих вже досягає майже 3 млн. Щодня в РФ фіусіруют понад 20 тисяч нових забоелвшіх.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ситуація в Нагірному Карабасі знову загострилася, незважаючи на домовленості про перемир'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?