Ситуація в Нагірному Карабасі знову загострилася. Миротворці Путіна не допомогли
Категорія
Світ
Дата публікації

Ситуація в Нагірному Карабасі знову загострилася. Миротворці Путіна не допомогли

Ситуація в Нагірному Карабасі знову загострилася. Миротворці Путіна не допомогли
Джерело:  online.ua

Ситуація в Нагірному Карабасі знову загострилася, незважаючи на укладену мирну угоду. Вірменія звинуватила Азербайджан в порушенні режиму припинення вогню. У Міноборони РФ підтвердили факт порушення режиму перемир'я, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу вже обговорив зі своїм колегою з Вірменії Вагаршаком Арутюняном. Президент Вірменії Армен Саркісян в свою чергу вимагає скликати позачергове засідання парламенту, щоб вжити екстрених заходів для запобігання "порушень азербайджанськими збройними силами" перемир'я в Нагірному Карабасі. У Міноборони Азеррбайджана при цьому підтвердили, що збройні сили країни вели вогонь в Нагірному Карабасі, але виключно в рамках антитерористичної операції, спрямованої проти вірменських військових, які залишилися в місцевих лісах і "здійснювали в останні дні терористичні атаки і саботаж проти мирних жителів і азербайджанських військових" . Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу азербайджанського і вірменського оборонних відомств.

"Після оголошення припинення вогню частина ЗС Вірменії залишалася в лісовій зоні в північно-західній частині селища Гадрут Ходжавендського району Азербайджану. Вірменська сторона звернулася до командування миротворчих сил РФ з проханням вигнати їх з території. Азербайджанська сторона створила всі умови для виведення вірменських збройних формувань. Російські миротворці по гучному зв'язку звернулися до вірменських збройних формувань в лісовій зоні і повідомили, що вжито необхідних заходів для їх евакуації з цього району. Але ці вірменські збройні формування не покинули цей район, а створили бойові позиції і в останні дні здійснили терористичні акти, саботаж проти азербайджанських мирних жителів і військовослужбовців в цьому районі ", - повідомили в Міноборони Азербайджану причини загострення в Нагірному Карабасі.

У Вірменії ж звинувачують Азербайджан в зриві перемир'я. Міноборони Вірменії заявило, що в результаті обстрілу в Нагірному Карабасі були поранені шість вірменських військових.

Як відомо, війна в Нагірному Карабасі завершилася 10 листопада підписанням мирної угоди між Баку і Єреваном за посередництвом Кремля. Згвдно з домовленостями, Вірменія повинна передати під контроль Азербайджану території Карабаху, а на лінію розмежування ввели російські війська під видом миротворців. В Єревані назвали угоду "великою трагедією", в Баку - капітуляцією Вірменії.

Важливо відзначити, що Путін вважав своєю перемогою перемир'я в Нагірному Карабасі. Глава Кремля був упевнений, що тримає під контролем ситуацію на Південному Кавказі, але виявився в тупику через Туреччину, яка стала гарантом цього сиру нарівні з Росією. Команда Путіна до останнього запевняла всіх, що Туреччина просто сторонній спостерігач, але Ердоган чітко дав зрозуміти Путіну, що Туреччина буде і вже є в Нагірному Карабасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що саме миротворці Путіна привезли в Нагірний Карабах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?