Азербайджанський телеграм-канал AZfront зібрав 40 тис доларів на генератори для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Азербайджанський телеграм-канал AZfront зібрав 40 тис доларів на генератори для України

Азербайджанський телеграм-канал AZfront зібрав 40 тис доларів на генератори для України
Джерело:  online.ua

Азербайджан впевнено тримається в списках стратегічних партнерів, які допомагають Україні у подоланні наслідків російських масованих обстрілів та відновленні енергетичної інфраструктури.

Джерело: телеграм-канал AZfront

Загальна допомога, що надійшла від Баку до Києва нині сягає грошового еквіваленту у півмільйона доларів. І на допомогу Україні в Азербайждані працює не лише уряд, але і приватні та громадські ініціативи. Лише один азербайджанський Telegram-канал AZfront зібрав майже 40 тис доларів на генератори для України.

Політичний аналітик Валентин Гладких в ефірі «Ми – Україна» пояснив, що натхненна допомога Азербайджану є наслідком глибокого розуміння загроз з боку росіян. Адже азербайджанці вже багато років потерпають від підбурюваних Кремлем в Карабаху вірменських сепаратистів. Саме тому до зборів та донейтів долучаються усі, хто має щонайменшу можливість.

«Наприклад у тому ж зборі азербайжданського каналу AZfront брали участь не лише дорослі підписники, а й дітки, котрі навіть записали для українців відеозвернення українською мовою», - додав експерт.

Варто зауважити, що допомога громадських ініціатив Азербайджану цілком співмірна з допомогою деяких впливових міжнародних організацій.

«Наприклад ЮНІСЕФ свого часу передав Україні 14 генераторів, а азербайжданці зібрали донейтами аж на 17. Додайте туди ще тони медичних товарів, пального Socar, котре надавала азербайжданська сторона. Думаю, причиною такої підтримки на адресу України є розуміння Азербайджаном проблематики, з якою стикається Україна», - каже експерт.

До речі, всі 17 генераторів, що були надіслані з Баку, вже передано на Харківщину для освітлення і опалення селищ, що найбільше постраждали від масованих ракетних ударів з боку росії.

За словами Гладких, підступність і підлість, нечесні ігри та битви - козир росії. І поки армія рф обстрілює Україну, прокремлівські сепаратисти блокують мирні акції азербайджанських активістів проти грабіжницького видобутку золота у місті Шуша.

«Місцеві сепаратисти намагаються вчинити гуманітарну катастрофу по відношенню до мешканців регіону, лише для того, щоб звинуватити в цьому Азербайджан. При цьому активісти азербайджанської сторони пропускають гуманітарні грузи», - каже Гладких.

На територіях незаконного видобутку корисних копалин штучно створюють гуманітарну кризу та дефіцит продовольства заради того, щоб звинуватити Баку у агресії і навісити на Вірменію ярлик жертви у міжнародному співтоваристві.

«Азербайждан чітко сформулював позицію і одразу видно, хто кого підтримує нині», - говорить експерт.
За його словами Україна отримала надійного партнера, що добре розуміється на тому, як підло поводиться ворог, що зветься росія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?