Бабак Тимко III зробив свій прогноз на весну 2021 року
Категорія
Україна
Дата публікації

Бабак Тимко III зробив свій прогноз на весну 2021 року

Бабак Тимко III зробив свій прогноз на весну 2021 року
Джерело:  online.ua

Бабак Тимко III, який мешкає на біостанції Харківського національного університету імені Каразіна в селищі Гайдари, нарешті прокинувся та вже встиг спрогнозувати ранній прихід весни — українці можуть розраховувати на суттєве потепління уже через шість тижнів. Як відомо, бабака-синоптика традиційно

будять у перші дні лютого. Оскільки від самого ранку в Харківській області хмарна погода з туманом, який до обідньої пори лише посилювався, тваринка своєї тіні не побачила, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Цьогоріч будили Тимка науковий співробітник лабораторії екології біофаку Володимир Ронкін і співробітниця біологічного факультету Надія Токарська. Вони звернули увагу на те, що пухнастий "синоптик" цього року добре спав.

"Весна вже наступає. Весна буде ранньою, але треба почекати, через 6 тижнів буде тепло", — зазначила Токарська, яка діставала Тимка з його дерев’яної хатки.

Одна з організаторок Дня бабака Людмила Доля жартома додала, що прогнози бабаків завжди точні, а от погода "інколи підводить".

Не можна не звернути увагу на те, що уже традиційно Тимко робить жартівливий прогноз на актуальну тему— цього разі тваринці запропонували визначити, який вид захисту від коронавірусу найкращий. Йому на вибір запропонували розкладені на столику "вакцину", "політ на Марс" у вигляді іграшкової ракети, спорт, який символізувала маленька гиря, фрукти – символ здорового харчування та "витримку", яку символізувала іграшка, так званий "ждун". Що цікаво, бабака запускали на стіл тричі: він "обрав" гирю та двічі поспіль витримку. Організатори свята зразу ж зробили висновок, що українцям треба набратися терпіння і не забувати про спорт.

Як відомо, згідно з повір'ям, якщо день похмурий, бабак не бачить своєї тіні і спокійно залишає нору – значить, зима скоро закінчиться. В такому випадку, варто очікувати ранньої весни. Якщо ж день сонячний, бабак бачить свою тінь і, злякавшись її, ховається назад в нору - буде ще 6 тижнів зими. На Харківщині День бабака проводять уже 17 років поспіль.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що справжня зима повернулася в Україну 27 січня. Снігопади накрили велику частину України, через що в містах стався збій роботи громадського транспорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?