Україну накриють снігопади: в областях встановлено червоний рівень небезпеки
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накриють снігопади: в областях встановлено червоний рівень небезпеки

Україну накриють снігопади: в областях встановлено червоний рівень небезпеки
Джерело:  online.ua

В Україну повернулася справжня зима. У середу, 27 січня, снігопади накрили Південь і Захід України, а в четвер, 28 січня, снігом засипле Київ, Черкаси, Чернігів та Кропивницький. Рятувальники попереджають, що в Одеській і Миколаївській областях випаде дуже багато снігу, при цьому снігопад буде супроводжуватися хуртовинами та сніговими заметами - там встановлений III рівень небезпеки, червоний. Погіршення погоді також очікується в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на детальний прогноз Укргідрометцентру і пресслужбу ДСНС.

"У зв'язку з активізацією циклону над півднем України до кінця доби 27 січня та протягом доби 28 січня: в Одеській, Миколаївській областях надзвичайний сніг (приріст сніжного покриву 30-40 см), посилення швидкості вітру до 15-20 м / с, сильна заметіль, снігові замети, налипання мокрого снігу (III рівень небезпеки, червоний); в Кіровоградській області сильний мокрий сніг (приріст сніжного покриву 20-30 см), налипання мокрого снігу (II рівень небезпеки, помаранчевий); в Черкаській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях значень мокрий сніг (приріст сніжного покриву 10-15 см), налипання мокрого снігу (I рівень небезпеки, жовтий). На дорогах ожеледиця. Погодні умови призведуть до порушення та припинення руху транспорту, відключення енергопостачання в населених пунктах ", - йдеться в повідомленні рятувальників.

Увечері 27 січня снігопади накриють Київ. У КМДА повідомили, що комунальні служби столиці заздалегідь готуються до випадання великої кількості снігу і вже почали превентивну обробку доріг і тротуарів. "Київавтодор" підготував 544 одиниці спеціальної техніки для прибирання снігу і обіцяє працювати в цілодобовому режимі.

У четвер, 28 січня, погода в Україні буде по-справжньому зимовою. У західних, південних і північних областях очікується сніг та зниження температури повітря до мінусових значень - вдень до -3°С. У Києві випаде до 10 см снігу.

У п'ятницю, 29 січня, погода буде сніжною у всіх областях країни, але циклон почне відступати з півдня. Вдень температура повітря буде триматися на рівні нуля, вночі до -7°С.

У суботу, 30 січня, синоптична ситуація не зміниться, але кількість снігу знизиться. Незначні морози прийдуть в усіх регіони України.

У неділю, 31 січня, снігопади припиняться. У містах України буде сонячно, але морозно. Вночі похолодає до -9°С, вдень - -4 ...- 6°С.

Важливо відзначити, що за прогнозом народних синоптиків, найхолоднішим місяцем зими в Україні буде лютий. Він почнеться з сильних снігопадів, які триватимуть майже до середини місяця.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні в розпал минулого літа раптово випадав сніг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?