Бачу темні хмари - у Меркель зробили жорстке попередження Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Бачу темні хмари - у Меркель зробили жорстке попередження Путіну

Бачу темні хмари - у Меркель зробили жорстке попередження Путіну
Джерело:  online.ua

Член команди канцлерки ФРН та очільник Міністерства закордонних справ Німеччини Гайко Маас виступив з новою гучною заявою - він заговорив про те, що наразі бачить "темні хмари" у відносинах Європи з Росією. Окрім того, відомий політик неочікувано додав, що дуже важливо для міжнародної спільноти зберегти конструктивні відносини з офіційною Москвою. Свою позицію німецький дипломат озвучив, виступаючи на зустрічі у Парижі з послами Франції у європейських країнах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DPA.

"З одного боку, нам необхідні конструктивні відносини із Москвою - тому що без (Росії) або в опозиції до Росії Європа не буде у більшій безпеці. Це і є європейська realpolitik", - підкреслив очільник МЗС Німеччини.

На його переконання, потужні європейські санкції проти Росії мають залишатися доти, доки команда Володимира Путіна не змінить свою поведінку. Окрім того, він попросив офіційну Москву належно розслідувати ймовірне отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Що важливо розуміти, про необхідність прозорого розслідування щодо отруєння Навального Маас та канцлерка Ангела Меркель спільно заявили ще минулого тижня, одразу після підтвердження після підтвердження німецької клініки, що його отруїли. Варто звернути увагу на те, що Ангела Меркель вважає недоцільним пов’язувати отруєння Навального з будівництвом "Північного потоку".

У Кремлі б’ють на сполох через діагноз, який поставили російському політикові в Берліні. Генеральний прокурор Росії направив до Міністерства юстиції ФРН запит про правову допомогу в рамках перевірки за фактом госпіталізації Олексія Навального — в ньому команда глави РФ Володимира Путіна вимагає надати докази попереднього діагнозу опозиціонера, за отруєнням якого, як вважають соратники Навального, стоїть Кремль.

Як відомо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. У команді опозиціонера повідомили, у політика токсичне отруєння, через якого він впав у кому. Речниця Навального Кіра Ярмиш запевняє, що політика навмисно отруїли.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  у Меркель раптово зайняли жорстку позицію проти Путіна  через отруєння Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?