Багато міст України посилюють карантин - де і що буде закрито
Категорія
Україна
Дата публікації

Багато міст України посилюють карантин - де і що буде закрито

Багато міст України посилюють карантин - де і що буде закрито
Джерело:  online.ua

У зв'язку із загрозою поширення епідемії коронавіруса в Україні багато міст вирішили ввести повну ізоляцію - жорсткий карантин вводиться в Полтаві, Івано-Франківську, Запоріжжі, Ужгороді. У цих містах закриють все, крім продуктових магазинів, аптек і заправок, передає ONLINE.UA.

Місцева влада вирішила тимчасово зупинити роботу об'єктів загального користування з присутністю більше 10 чоловік. Закриваються:

  • всі магазини, крім продуктових і аптек;

  • кінотеатри, театри, музеї, галереї, бібліотеки та інші культурно-розважальні заклади;

  • кафе, ресторани, заклади громадського харчування;

  • дитячі розважальні центри і клуби, майданчики, у тому числі спортивні;

  • фітнес клуби, тренажерні зали, басейни;

  • торгово-розважальні центри;

  • всі ринки.

Жорсткий карантин вищеназвані міста вводять з 17 березня. Комунальний і громадський транспорт при цьому буде працювати в штатному режимі.

Слід зазначити, що з 16 березня аналогічні обмеження ввели в Одесі і Львові, з 17 березня введуть в Києві. Тут найближчим часом також не планують обмежувати роботу громадського транспорту.

Нагадаємо, станом на 16 березня в Україні підтверджено п'ять випадків зараження коронавірусом - чотири в Чернівецькій області та один у Житомирській. У той же час медики повідомляють і хороші новини. У першого зараженого в країні українця повторні аналізи на коронавірус показали негативний результат, а це значить, що його вдалося вилікувати від інфекції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МОЗ Ілля Ємець терміново звернувся до українців  і закликав громадян країни дотримуватися карантину по коронавірусу, так як це дійсно смертельно небезпечна інфекція і ризики поширення її в Україні дуже великі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?