Багато проблем: в НАТО дали оцінку діям Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Багато проблем: в НАТО дали оцінку діям Зеленського

Багато проблем: в НАТО дали оцінку діям Зеленського
Джерело:  online.ua

Очільник НАТО Єнс Столтенберг в ході пресконференції у Брюсселі вирішив дати оцінку діям українського лідера Володимира Зеленського. Він наголосив, що помітив чималий прогрес, однак на шляху до припинення війни на Донбасі є багато проблем. На його думку, важливим кроком у цьому питанні є нормандський формат та розведення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Генсек вкотре звернув увагу міжнародної спільноти на те, що це війна, яка відбувається у Європі недалеко від країн НАТО, тому має значення для усіх. Столтенберг наголосив, що Альянс позитивно оцінив ініціативу президента Володимира Зеленського задля пошуку шляхів мирного урегулювання ситуації на Донбасі.

"Ми також вітаємо відновлення зустрічей в рамках "нормандського формату" на високому рівні. Ми вітаємо той факт, що ми бачили обмін бранцями і що також відбулося розширення певних ділянок для розведення сил", - підкреслив політик.

Однак Столтенберг нагадав, що попри певний прогрес досі залишається "багато проблем".

"Наприклад, ми бачимо постійні порушення режиму припинення вогню. Ми бачимо, що спостерігачі ОБСЄ не мають можливості працювати вільно і безпечно, але ми рішуче підтримуємо зусилля з пошуку мирного урегулювання", – підкреслив очільник Альянсу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, генсек НАТО Єнс Столтенберг перед засіданням міністрів оборони Альянсу заявив, що блок вже почав реагувати на розробку і розгортання РФ нових ракетних систем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?