НАТО готує неприємний сюрприз для Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО готує неприємний сюрприз для Путіна

НАТО готує неприємний сюрприз для Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник НАТО Єнс Столтенберг перед засіданням міністрів оборони Альянсу повідомив важливу новину. Він підкреслив, що блок вже почав реагувати на розробку і розгортання РФ нових ракетних систем. Про це повідомляв ONLINE.UA з посиланням на DW.

"У четвер ми розглянемо реакцію НАТО на виклик, який становлять нові ракетні системи Росії", - підкреслив Столтенберг.

Він також додав, що розробка і прийняття на озброєння Росією ракети 9М729 (за класифікацією НАТО SSC-8) стали причиною припинення дії Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД).

"SSC-8 - тільки один з викликів, що стоять перед нами. Тому ми обговоримо нашу відповідь на цілу низку російських ракетних систем, як звичайних, так і ядерних, як вже розгорнутих, так і тих, що перебувають у розробці", - уточнив генсек.

Окрім того, Столтенберг наголосив, що 9М729 та інші російські ракети, включаючи систему "Авангард", - це частина схеми поведінки Росії в останні кілька років. Мова йде про "значні інвестиції в нові сучасні" системи озброєння, як ядерні, так і звичайні.

"НАТО вже почало реагувати на це. Ми збільшили готовність наших сил, ми вперше в нашій історії розмістили боєготовні війська в східній частині Альянсу. Ми інвестуємо в нові сучасні можливості, включаючи протиповітряну і протиракетну оборону", - каже очільник НАТО.

Варто зазначити, що найкращою відповіддю на нові ракети РФ Є ефективний контроль над озброєннями. Столтенберг підкреслив, що саме він дозволить уникнути нової великої гонки озброєнь.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек НАТО жорстко поставив РФ на місце.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?