Байден схвалив поставки ATACMS Україні ще до візиту Зеленського — The New Yorker
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден схвалив поставки ATACMS Україні ще до візиту Зеленського — The New Yorker

Джо Байден
Джерело:  The New Yorker

Президент США Джо Байден дав схвалення на поставки Україні далекобійних ракет  ATACMS ще до візиту українського лідера Володимира Зеленського у Нью-Йорк та Вашингтон. 

Що відомо про схвалення Байденом передачі Україні ракет ATACMS

У вересні, незадовго до того, як Зеленський здійснив свій другий візит до Вашингтона після вторгнення, Байден схвалив відправлення ATACMS в Україну після майже року опору цій ідеї, - зазначають автори матеріалу.

При цьому представники США провели з Україною два раунди офіційних переговорів щодо умов меморандуму про взаєморозуміння.

За словами колишнього представника Білого дому, ще до грудня минулого року радник Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван намагався змусити американського лідера чинити тиск на Кремль.

Він запитував, чому б нам хоча б не сказати, що ми відправимо ATACMS, якщо ви не припините обстрілювати міста України? - йдеться у матеріалі видання.

Салліван нібито наводив цей аргумент щонайменше шість місяців, але президент Байден не хотів цього робити.

У США назвали умову одночасної допомоги Україні та Ізраїлю

За словами міністра армії США Крістін Вормут, Конгрес має затвердити додаткове фінансування для надання одночасної допомоги Україні і Ізраїлю.

За її словами, Пентагон все ще розглядає запит Ізраїлю щодо надання військової допомоги.

Одна річ, яка справді важлива з погляду боєприпасів, зокрема, і нашої здатності підтримувати одночасно і ізраїльтян, і українців - це додаткове фінансування з боку Конгресу, - пояснює Вормут.

Вона уточнила, що додаткове фінансування є необхідним для того, щоб збільшити можливості США з точки зору виробництва боєприпасів та оплачувати їх виготовлення.

Нам потрібна додаткова підтримка з боку Конгресу. Тому я сподіваюся, що ми скоро побачимо це, - підкреслила міністр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?