Байден вигадав новий спосіб допомогти Україні — Politico
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден вигадав новий спосіб допомогти Україні — Politico

Джо Байден
Джерело:  Politico

Як вдалося дізнатися американським журналістам, наразі команда очільника Білого дому Джо Байдена активно розглядає варінт використання грантової програми Державного департаменту для надсилання додаткової військової допомоги Україні.

Байден шукає шляхи надання нової допомоги для України

Редакція видання Politico звернула увагу на останню заяву американського лідера.

Президент США вперше натякнув на цю стратегію декілька днів тому, повідомивши, що "є інший спосіб, за допомогою якого ми зможемо знайти для цього фінансування", однак подробиці розкривати не захотів.

Згідно з даними одного з інсайдерів ЗМІ, слова Джо Байдена стосуються "існуючих повноважень фінансування", які Конгрес раніше надав адміністрації, "які дозволяють нам надавати додаткову підтримку Україні трохи довше, якщо Конгрес не діятиме".

Одним із варіантів, який розглядається, є використання іноземного військового фінансування — програма, яку проводить Державний департамент і яка надає гранти або позики, щоб допомогти країнам-партнерам придбати зброю та оборонне обладнання.

Журналісти звертають увагу на те, що навіть якщо Штати скористаються фінансовими повноваженнями для закупівлі зброї, Конгрес все одно повинен дозволити додаткове фінансування для підтримки України.

Які ще існують варіанти розвитку подій

Окрім того, наголошується, що команда Джо Байдена може попросити Конгрес перенаправити фінансування з бюджету Міноборони США на підтримку УкраїнИ.

За словами офіійного представника Пентагона, цей маршрут потребує схвалення законодавців.

Бригадний генерал Патрік Райдер сказав, що рішення про те, яким шляхом піде департамент, ще не прийнято:

"Перенаправлення – це завжди варіант для термінових потреб. На даний момент, наскільки мені відомо, не було прийнято рішення щодо використання перенаправлення, як способу підтримки безпеки України".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?