Балаклію та 9 навколишніх сіл повністю розмінували - ДСНС
Категорія
Події
Дата публікації

Балаклію та 9 навколишніх сіл повністю розмінували - ДСНС

Балаклію та 9 навколишніх сіл повністю розмінували - ДСНС
Джерело:  dsns.gov.ua

Рятувальники повністю розмінували та очистили територію, що постраждала внаслідок пожежі з подальшою детонацією боєприпасів,  у Балаклії та 9 навколишніх селах на Харківщині.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ДСНС.

Територію оглянули віце-прем’єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко спільно з головою ДСНС Миколою Чечоткіним та Головою Харківської ОДА Юлією Світличною. По завершенню огляду посадовці прийняли акт виконаних робіт з очищення території від боєприпасів.

"Ніхто цю територію залишати не збирається. Адже навіть після Другої світової війни люди й зараз знаходять застарілі боєприпаси, але найголовніше, що громадяни вже можуть відчувати себе в безпеці. І свідченням цього є те, що сільськогосподарські роботи розпочалися вчасно і фермери активно працюють на полях", - зазначив Зубко.

Читайте також: У Порошенка розкрили невідомі деталі про диверсію в Балаклії: з'явилися фото

За словами Чечоткіна, на сьогодні з впевненістю можна сказати, що небезпека з територій, які були забруднені вибухонебезпечними предметами, повністю знята.

У подальшому ДСНС відповідно до своїх повноважень забезпечить постійний моніторинг за станом очищеної території та оперативне реагування у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Крім того, здійснюватиме супровід у 2017 році сільськогосподарських робіт на територіях, які були забрудненні вибухонебезпечними предметами внаслідок виникнення надзвичайної ситуації.

Площа зони забруднення вибухонебезпечними предметами складала близько 31,4 тис. гектарів, у тому числі: площа 65 арсеналу − 468 га (зона відповідальності ЗСУ); площа м. Балаклія та 9 населених пунктів − 1,4 тис. га. (зона відповідальності ДСНС); площа сільськогосподарських угідь та інших земель − 29,5 тис. га. (зона відповідальності ДСНС).

Як повідомляв ONLINE.UA, на відновлення пошкоджень, завданих пожежею на артскладі у Балаклії, виділили близько 99 мільйонів гривень, з яких 9 мільйонів — на розмінування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?