Bank of America не виключає можливого дефолту США
Категорія
Економіка
Дата публікації

Bank of America не виключає можливого дефолту США

Bank of America не виключає можливого дефолту США
Джерело:  online.ua

В американському Конгресі продовжуються суперечки щодо підвищення боргової стелі - суми коштів, яку уряд США може позичити, щоб вчасно оплачувати свої рахунки. Гендиректор Bank of America Брайан Мойніхан озвучив попередження, що на тлі останніх подій США справді можуть опинитися на межі дефолту.

Джерело:  CNN

США загрожує дефолт — Bank of America

Глава американського банку плекає надію, що законодавці знайдуть спосіб, щоб вирішити свої проблеми, адже що ринок і економіка люблять стабільність.

На його думку, дефолт за боргом країни залишається цілком можливим сценарієм у подібній історії.

Ми повинні бути готові до цього, не тільки в цій країні, але й в інших країнах світу... Ви сподіваєтеся, що цього не станеться, але надія - це не стратегія, тому ви готуєтеся до цього, - підкреслив Брайан Мойніхан.

Байден може публічно обговорити ймовірність дефолту США

Згідно з даними журналістів, американський лідер Джо Байден, цілком ймовірно, торкнеться цієї теми під час свого звернення, яке має назву "Про становище країни".

Очільниця Мінфіну Штатів Джанет Єллен нещодавно виступила з офіційним попередженням про те, що країна може оголосити дефолт за своїми фінансовими зобов'язаннями вже в червні, якщо стеля держборгу не буде підвищена до цього часу.

Згодом Єллен заявила, що може виникнути "глобальна фінансова криза", якщо не буде досягнуто домовленості щодо ліміту боргу. Міністерство фінансів зараз вживає "надзвичайних заходів", щоб продовжувати вчасно оплачувати рахунки, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, остання гучна дискусія щодо боргової стелі призвела до закликів до уряду повністю позбутися її.

За словами журналістів, аргумент полягає в тому, що політичні конфлікти не повинні заважати Штатам виконувати свої фінансові зобов'язання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?