Росія у січні втратила мільярди доларів на тлі обмеження цін на нафту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія у січні втратила мільярди доларів на тлі обмеження цін на нафту

Росія у січні втратила мільярди доларів на тлі обмеження цін на нафту
Джерело:  online.ua

Очільник Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль офіційно підтвердив, що запроваджена країнами Групи семи стеля цін на російську нафту позбавила Російської Федерації 8 млрд доларів надходжень у січні.

Джерело:  Reuters

Обмеження цін на нафту позбавило Росії 8 млрд доларів

Як ваажає Фатіх Біроль, обмеження цін на російську нафту на рівні 60 доларів за барель змогло досягти своєї ключової мети як задля стабілізації нафтових ринків, так і зменшення доходів країни-агресорки від експорту нафти і газу.

За підрахунками журналістів, нафтові доходи РФ, цілком можливо, впали майже на 30% у січні, або приблизно на 8 млрд дол, порівняно з минулим роком.

Нещодавно також стало відомо, що обмеження Заходу щодо цін на російську нафту коштує офіційній Москві приблизно 160 млн євро (172 млн доларів) на день (близько 5 млрд дол на місяць).

 Що відомо про стелю цін на російську нафту

Нещодавно члени групи G7 офіційно заявили, що погодилися з 5 грудня встановити "стелю цін" на нафту, яка експортується з Російської Федерації морем, на рівні 60 доларів за барель.

Оркім того, наголошується, що Європейський союз та "Велика сімка" домовилися з 5 лютого запровадити цінову стелю на російські нафтопродукти: 100 доларів на російський дизель і 45 доларів на різні масла.

Також країни-члени дали письмове зобов'язання про перегляд граничної ціни на сиру російську нафту у березні. Як відомо, наразі ціну зафіксували на рівні 60 доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?