З російського ринку вийшла мізерна кількість компаній ЄС та G7
Категорія
Економіка
Дата публікації

З російського ринку вийшла мізерна кількість компаній ЄС та G7

З російського ринку вийшла мізерна кількість компаній ЄС та G7
Джерело:  online.ua

Згідно з даними дослідження, яке провів швейцарський Університет Сент-Галлена, лише 9% компаній з країн Євросоюзу та "Великої сімки" покинули російський ринок після початку повномасштабної війни РФ проти України.

Джерело:  Університет Сент-Галлена

Скільки компаній ЄС та G7 покинули ринок РФ — дослідження

За словами професорів Саймона Евенетта та Нікколо Пізані, їм вдалося зафіксувати вкрай мізерну кількість компаній ЄС і G7, які насправді вийшли з ринку країни-агресорки.

Що важливо розуміти, результати дослідження експертів спростовують тези про те, що західні фірми масово залишають ринок країни-агресорки.

Насправді ж чимало корпорацій та фірм із головними офісами в цих країнах протистояли тиску з боку урядів, журналістів та активістів залишити Росію після вторгнення в Україну.

На момент повномасштабного вторгнення в Росії працювали 2405 дочірніх компаній, що належали 1404 компаніям з ЄС і G7. На кінець листопада 2022 року дослідницька група Евенетта та Пізані виявила, що менше 9% цієї групи компаній відмовилися від принаймні однієї дочірньої компанії в Росії, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що показники виходу з ринку країни-агресорки майже не змінилися протягом четвертого кварталу минулого року.

Підтверджені виходи компаній з ЄС і G7, які мали частки в капіталі в Росії, складають 6,5% загального прибутку до оподаткування всіх компаній ЄС і G7, які ведуть активну комерційну діяльність в Росії, 8,6% матеріальних основних засобів, 8,6% загальних активів, 10,4% % операційного доходу та 15,3 % від загальної кількості працівників, - йдеться в дослідженні.

За словами іноземних професорів, це підтверджує той факт, що в середньому компанії, що вийшли, мали нижчу прибутковість і більшу кількість робочої сили, ніж фірми, які залишаються у РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?