Мінфін РФ назвав дефіцит російського бюджету у 2022 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінфін РФ назвав дефіцит російського бюджету у 2022 році

Мінфін РФ назвав дефіцит російського бюджету у 2022 році
Джерело:  online.ua

10 січня очільник Міністерства фінансів РФ Антон Силуанов офіційно підтвердив, що за підсумками 2022 року дефіцит російського бюджету сягнув 3,3 трильйона рублів, або 2,3% ВВП.

Джерело: російська пропагандистська агенція "РИА Новости"

Дефіцит російського бюджету у 2022 році склав 3,3 трильйона рублів

За словами міністра фінансів країни-терористки, доходи минулорічного бюджету зросли ддо майже 28 трильйонів рублів.

Варто звернути увагу на те, що це на 2,8 трильйона рублів вище, ніж планувалося спочатку.

Це було досягнуто як коштом нафтогазових доходів завдяки вищій кон'юнктурі цін на енергоносії, так і зростання нафтогазових доходів, зокрема шляхом зростання податку на додану вартість внаслідок збільшення попиту в певні періоди минулого року, - йдеться в повідомленні.

Однак, що важливо розуміти, зростання фінансування видатків також спровокувало збільшення дефіциту бюджету, який склав 3,3 трильйона рублів або 2,3% ВВП.

Фото - скриншот

Не можна також не згадати про те, що у зв'язку з браком коштів на злочинну війну проти України команда очільника Кремля Володимира Путіна ухвалила рішення скоротити витрати, не пов’язані зі сферою оборони. Як вдалося дізнатися американським журналістам, офіційна Москва готується до вилучення грошей у великих виробників сировини та державних компаній.

Рішення про розмір дивідендів або одноразового збору ще не прийнято, але Кремль намагатиметься встановлювати "побори" на рівні не нижче 50% від чистого прибутку держкомпаній, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?