Bank of America описав 4 сценарії розвитку глобальної енергетичної кризи
Категорія
Світ
Дата публікації

Bank of America описав 4 сценарії розвитку глобальної енергетичної кризи

Bank of America описав 4 сценарії розвитку глобальної енергетичної кризи
Джерело:  online.ua

Аналітики із Bank of America звертають увагу на те, що світова енергетична криза продовжує набирати оберти на тлі стрімкого росту попиту й обмеженої пропозиції. Експерти кажуть, що уже зараз це спровокувало серйозні потрясіння на ринках нафти та газу. Фахівці уже описали 4 ймовірних сценарії розвитку подій.

Джерело: Business Insider

Глобальна енергетична криза має 4 сценарії розвитку

Протягом поточного року ціна нафти зросла більше ніж на 60%, а в Європі вартість природного газу побила багаторічний рекорд. Аналітики із Bank of America припускають, що такий стрибок цін на енергоносії може стати причиною нової фінансової кризи.

"Експерти порівняли енергетичну кризу 2021 року зі зростанням цін на ринку нафти 14 років тому. Тоді нафта марки Brent з 50 доларів за барель на початку 2007 року злетіли до 150 доларів за барель в середині літа 2008 року. Проте з початком світової фінансової кризи вартість чорного золота різко впала. Якщо на ринку нафти виникне подібна ситуація, то великі підприємства можуть різко скоротити обсяги виробництва або загалом припинити свою діяльність, що врешті решт призведе до рецесії", - йдеться в повідомленні.

Аналітики також звертають увагу на те, що світові ціни на енергоносії завжди стрімко зростають з приближенням зими.

Окрім того, наголошується, що конкуренція між покупцями також набирає оберти у зв'язку з обмеженою пропозицією. Так, до прикладу, команда Джо Байдена уже офіційно попередила американців, що їм потрібно бути готовими платити більше за опалення. Ситуація на ринку може змінитися лише у разі вкрай теплої зими. За словами фахівців, тоді попит почне падати й проблема зникне на деякий час.

"Також існує ймовірність, що центральний банк стримає сукупний попит на ринку. Це означає підвищення процентних ставок та згортання політики економічних стимулів, що у результаті знизить загальний ріст та споживання енергії", - кажуть аналітики.

Читайте також:

  • Вітренко назвав винного у газовій кризі в Україні.

  • Нафтогаз хоче брати участь у сертифікації Північного потоку-2.

  • У Nord Stream 2 розкрили деталі щодо реалізації проєкту першої нитки газопроводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?